Ефектът "Люпко" не се усети - Берое обърна "Левски" на финала


Ефектът "Люпко" не се усети - Берое обърна "Левски" на финала
Снимка: БГНЕС

1023 0

Берое огорчи "Левски" в последния кръг на "А" група, след като обърна "сините" и ги победи с 2:1. Столичани успяха да поведат с гол на бившия играч на "заралии" Георги Костадинов, но с попадения на Елиаш и Иво Иванов старозагорци изковаха победата.

Още по-сладка стана победата за беройци над "Левски", заради един постигнат рекорд. Това бе исторически четвърти домакински успех над "сините" за "заралии".

В двубоя за първи път титуляр започна привлеченият от "Левски" през зимата Бабатунде Адениджи.

В 17-ата минута "Левски" пропиля добра възможност - Минев центрира към Нар, който нанесе силен удар, но топката мина на сантиметри от вратата на Пиргов. "Сините" успяха да поведат в 29-ата минута. След изпълнение на корнер, Иво Иванов изпусна Георги Костадинов, който с глава мушна топката в мрежата на "заралии". Халфът обаче не изрази бурно радостта си от попадението, в знак на уважение към бившия си тим.

След час игра пред Берое се разкри добра възможност - Елиаш стреля, като топката мина покрай левия стълб на Йоргачевич. Малко след това старозагорци стигнаха до изравняване. След центриране отдясно от фаул на Иво Иванов, непокритият Елиаш с глава върна попадението на "сините" - 1:1.

В 69-ата минута Берое стигна до пълен обрат - Том центрира от корнер, а непокритият Иво Иванов успя да стреля с глава и да направи резултата 2:1.

Люпко Петрович пусна в игра Венци Христов и Борислав Цонев и след комбинация между тях в 89-ата минута се наложи Пиргов да спасява.

"Левски" завърши сезона на второ място с 56 точки, а Берое финишира трети с 53.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички