Директорът Гонзо пак трябва да търси себе си


Директорът Гонзо пак трябва да търси себе си

14793 1

Валери Божинов е на път да направи огромна услуга на Левски. И то не с евентуалния си трансфер в Уест Хем, а с факта, че най-после ще накара футболните хора на "Герена" да вземат нов нападател. В Левски има нужда от конкуренция на всеки един пост и това е повече от видно.

Истината е, че от години в отбора се нуждаят от истински нападател. Последният такъв беше Гара Дембеле. Оттогава преобладава количеството, но не и качеството. В момента "сините" разполагат с Валери Домовчийски и евентуално Валери Божинов. И двамата са раздвижени и интересни футболисти, но не са от типа нападатели, които могат от две положения да вкарат едно и да решат даден двубой. Дори и тандемът Валери-Валери да се запази, в Левски пак имат нужда от футболист, който да отключва вратата на съперника, щом някой двубой се закучи. Най-пресният пример е мачът с Ботев (Пд). Левски не игра особено добре, но някак си създаде не малко положения за гол. Липсваше само онзи, който да застане на правилното място и да вкара попадението. Затова дори Валери Божинов да не премине в Уест Хем, той ще е направил добро на отбора, принуждавайки Тодор Батков да се бръкне за още един таран.

Историята понякога е по-важна от модерните тенденции. А историята на Левски сочи, че отборът е бил силен само когато е разполагал с наистина качествени централни нападатели. Дори не един, а повече.

Да припомним само няколко пресни примера. В един момент на "Герена" си позволяваха лукса да имат едновременно Георги Иванов, Георги Чиликов, Тодор Колев и Демба-Нирен. Преди това едновременно в тима бяха Гонзо, Чиликов, Кушев и Ференци, а Колев беше под наем в Спартак (Пл). После при атаката на Шампионска лига Гонзо дори беше в ролята на резерва за сметка на Валери Домовчийски и Емил Ангелов. При последната титла "сините" имаха Георги Иванов и Георги Христов, а при последния пробив в Европа разполагаха с Гара Дембеле и тогава силно подценявания Исмаил Иса, който сега би бил със статута на суперзвезда.

Всичко това показва, че само с Валери Божинов и Валери Домовчийски, които са отлични футболисти, но в момента не са в пика си, а дори напротив - в процес на възраждане на кариерите си, просто няма да стане. А ако Божинов си замине, ситуацията ще стане просто бедствена. Всичко това, като голям нападател, го знае по-добре от всеки друг самият Георги Иванов. Затова на директора и треньора Гонзо не му остава никщо друго, совен да продължи да търси футболист като себе си, с какъвто, ако разполагаше, престоите му в отбора щяха да са в пъти по-успешни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички