Берое осъществи пълен обрат срещу Левски и си тръгна с три точки от Герена


Берое осъществи пълен обрат срещу Левски и си тръгна с три точки от Герена
Снимка: Официален сайт на Левски

6364 0

Отборът на Берое осъществи пълен обрат на стадион "Георги Аспарухов" и си тръгна с трите точки в дербито с Левски. "Заралии" се наложиха с 2:1 над 26-кратните шампиони в среща от 31-я кръг на Първа лига.

През първата част "сините" можеха да поведат още в 4', но гредата спря шут на Паулиньо. В началото на второто полувреме Станислав Костов даде аванс на домакините с 21-я си гол за сезон. До края на срещата обаче играчите на Александър Томаш вкараха два гола, за да стигнат до успеха. Карлос Охене изравни в 54', а победното попадение отбеляза Педро Еуженио 13' преди края на срещата.

След тази загуба Левски остава с 59 точки на третата позиция. Берое пък се изкачи до 4-а позиция и има в актива си 50 пункта. 

Още в 4' Левски можеше да поведе в резултата. Давиде Мариани изведе добре Паулиньо, който стреля технично, но гредата спря топката.

До 25' борбата се водеше предимно в центъра на терена. Домакините бяха по-дейният тим на терена, но без да създават реална опасност за Перниш.

В 31' отново тимът от "Георги Аспарухов" можеше да излезе напред в резултата. Давиде Мариани стреля опасно от пряк свободен удар, но Перниш внимаваше и със сетни усилия улови топката.

Втората част започна отлично за домакините. Станислав Иванов получи в дясно и с добър пас намери Станислав Костов. Нападателят на "сините" финтира защитник и прониза вратата на Берое за 21-я си гол за сезона.

Само 5' по-късно обаче тимът от Стара Загора изравни. Нуно Рейш опита да изчисти, но топката се спря в краката на Александър Цветков и Карлос Охене бе на правилното място, за да изравни - 1:1.

В рамките на 2' между 59' и 61' момчетата на Георги Дерменджиев направиха два големи пропуска. Първо Костов нанесе тежък удар, който Перниш отрази, а след това и Райнов опита удар, който обаче премина на сантиметри от страничната греда.

Постепенно 26-кратните шампиони все по-често поглеждаха към вратата на Перниш. В 65' Мариани отново опита удар, но Перниш не оставаше шанс на "сините".

Появилият се като резерва Мартин Камбуров оказа влияние върху срещата. В 77' той пусна чудесен пас към Еуженио, който се освободи от защитниците в синьо и направи обрата на Герена пълен - 1:2.

СЪСТАВИ:

Левски: Михайлов, Горанов, Паулиньо, Мариани, Миланов, Рейш, Тиам, Костов, Райнов, Юруков, Иванов

Берое: Перниш, Алкан, Мешка, Цветков, Охене, Бандаловски, Меледже, Леони, Баранов, Минчев, Еужение

Преди мача

След отпадането на ЦСКА за Купата, второто място става още по-важно, тък като дава директно място за Лига Европа, а третият ще играе бараж. След този сценарий "сините" ще трябва да преследват само победи до края, за да изместят "червените" от второто място. Треньорът има няколко дилеми около състава.

Те са свързани с Давиде Мариани и младоците Илия Юруков и Деян Иванов. Ако първият напълно е здрав, то се очаква зад него в халфовата линия да действат Райнов и Тиам, а Деян Иванов да е отбрана заедно с Рейш. Ако обаче Мариани не може да играе, то на терена ще е Юруков. 

Има и трети вариант пред треньора - да не пипа състава, който започна срещу ЦСКА (0:0). При него Мартин Райнов ще е в центъра на защитата до Рейш, а в средата на терена ще са Тиам и Юруков. За Берое пък на терена се завръщат титулярите в центъра на защитата Алкан и Баранов. Това означава, че вдясно ще е Бандаловски, а вляво Леони. В халфовата линия ще си партнират Цветков и Меледже, а пред тях ще е Охене.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички