А истината за Мурсия е, че е некадърник


А истината за Мурсия е, че е некадърник

1304 0

В началото на вечното дерби (0:2) на 27 юли испански играч от Левски отиде на терена при български тартор на тима и попита на английски: “Аз къде трябва да играя? Вдясно или зад нападателя?” Ето това беше “работата” на Хосе Мурсия в Левски, “тактиката”, “схемата” и т.н.

На почивката на мача “разборът” на треньора включваше 2-3 изречения от типа “Трябва да се стегнем, да внимаваме, да не се посрамим.”

Футболисти и служители на “Герена” над месец се оплакваха от испанеца. Но публичното оповестяване бе блокирано.

Левски пазеше достойнството на Мурсия, колкото и бързо да усети, че не е точният човек. И на раздяла Гонзо говореше, че Пепе е добър треньор, но просто не се е получило. А точно Георги Иванов пати най-вече... Възможно е “сините” никога да не обявят своето впечатление от испанеца. Но истината е, че то е - некадърник.

Левски се разочарова от Мурсия още на лагера през юни. Всички се чудеха какво е това изобретение - лятна подготовка без работа за кондиция. Мурсия започна и продължи само с ритане на топка, без тренировки за физика. В резултат сега отборът свършва въздуха след 60-70 минути игра.

При Мурсия нямаше тактически тренировки, сериозни разбори. Футболистите не знаеха дори дали атакуващо да играят или дефанзивно. Не знаеха на пробиви по крилата ли да наблягат, или на разигравания през центъра. Бековете не знаеха да минават ли центъра, или не. Хаосът бе неописуем и сравним с “тактиката” в играта от ХIХ век.

Мурсия учеше по половин час играчите да бият тъчове. Това е. Един играч каза “на ухо”: “Такава фигура не съм виждал! Не мога да ти го опиша...”

Левски, включително Гонзо и Тодор Батков, запази димпломатичност, за да не навреди на кариерата на Мурсия, който 3 години бе без работа. В отговор клубът получи храчки. И лъжи. Най-наглата - твърдението на Мурсия, че в неделя сам пожелал да напусне. Обаче във футбола, ако треньор подаде оставка, не получава едра неустойка. Пепе бе уволнен.

Изритването на треньора бе предрешено още от хаоса на терена в контролите. Очерта се при 1:1 в старта на сезона с Локо (Пд) на 19 юли. Окончателното решение бе взето около вечното дерби - втория мач на Левски. За третия двубой (1:0 с Локо Сф) бе ясно, че е последен на Пепе.

На раздяла Мурсия развя син шал. Но тук останаха хората със синьо в сърцето, а не само в ръцете. С 42% намален бюджет за заплати те ще трябва да постигнат повече от петото място миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички