3-те стъпки, които могат да спасят Левски и без нов спонсор


3-те стъпки, които могат да спасят Левски и без нов спонсор

1255 0

Мажоритарният акционер в Левски Наско Сираков посочи на кои три крачки разчита, за да вземе клубът глътка свеж въздух след тежката криза. Той призна, че се работи върху трансферите на три от звездите на тима и разкри кой проблем му е докарал "много безсънни нощи".

Първата крачка е вече осъщественото свиване на бюджета за заплати и раздялата със скъпоплтени футболисти. "Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел. Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор", заяви Сираков пред levski365.com.

Втората крачка е реализирането на поне 3 изходящи трансфера, и то срещу добри суми. Набляга се върху най-конвертируемите футболисти Станислав Иванов, Паулиньо и Найджъл Робърта. Ако успеят да вземат за тях общо 4 милиона лева, голяма част от клубните проблеми ще бъдат решени. "Дали ще успеем да направим трансфери и за колко е трудно да се каже, но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем", посочва босът-легенда.

Третата стъпка е кампанията с членски карти, на която ръководството залага много. "Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците. Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти, защото е факт, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска", отсече той.

"Може да се каже, че пък ако добавим и спонсор към това, нещата ще добият вече съвсем нормален вид. Казвал съм го много пъти вече. Нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината – тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи", завърши Сираков. А защо намаляха фенските дарения и помощ вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама