Звездата на ЦСКА Тобиас Хайнц сравни Саша Илич със Зинедин Зидан


Звездата на ЦСКА Тобиас Хайнц сравни Саша Илич със Зинедин Зидан
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6521 0

Полузащитникът на ЦСКА Тобиас Хайнц сподели колко се забавляват в тима по време на тренировки с наставника Саша Илич. Норвежецът разкри, че сръбският треньор все още гори в играта като футболист. Чуждестранната звезда на "червените" направи паралел между Илич и легендата Зинедин Зидан.

"Той е страхотен. Различно е когато треньорът ти е бил и голям футболист. Той разбира мисленето на играчите, когато си резерва или когато трябва да играеш. Той е много приятен човек, но знае добре кога трябва да превключи на режим мач. Сега той е треньорът. Вдъхновява ни да се раздаваме много за него, за клуба, за феновете. Страхотен човек и топ треньор", заяви Хайнц пред "Диема спорт".

Когато бе запитан дали треньорът се включва в тренировките наравно с играчите и дали е добър, халфът отсече: "О, да! Наистина е добър. На квадратите е уникален, включва се когато реши. Странно е, защото знаеш, че е бил добър играч и знае какво трябва да направи.

Да, не може да направи всичко, което ние вършим физически, но това е в главата му. Подобно е на това, което Зидан е правил в Реал Мадрид, защото знаеш, че беше уникален футболист. Той обича да играе футбол".

"Никога не съм имал друг такъв треньор в кариерата си. Това е забавното. Фантастичен е. Когато е вътре в квадрата и трябва да тича по топката, става много нервен, а за нас, футболистите, е забавно, но никога не съм виждал някой толкова пъти да прокарва топката между краката ни. Невероятно е и става много забавно", каза още норвежецът. Тези дни беше даден повод да се направи паралел и между Саша Илич и Жозе Моуриньо - ето как. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички