Отговорът: Защо ДК към БФС наказа Саша Илич за 2 мача на ЦСКА (СНИМКИ)


Отговорът: Защо ДК към БФС наказа Саша Илич за 2 мача на ЦСКА (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5773 0

След излезлите решения на Дисциплинарната комисия към БФС и обявените наказания за 21-ви кръг (за изиграните срещи до момента) привържениците на ЦСКА не реагираха особено добре на факта, че старши треньорът на отбора Саша Илич получи наказание от две срещи.

Както е известно, той бе санкциониран с финансова глоба от 800 лева, както и със спрени права за следващите два двубоя на "армейците". Така сърбинът няма да е на тъчлинията в домакинството срещу Локмотив Пловдив (04.03) и за гостуването на ЦСКА 1948 (11.01).

Дисциплинарният правилник на Българския футболен съюз за сезон 2022 - 2023 е категоричен. Санкцията за Саша Илич е от два двубоя, тъй като в срещата със Септември той изкара своето пето официално предупреждение.

При наставниците наказанията не са напълно идентични с тези, които касаят футболистите на терена. Както е известно, за играчите всеки пети получен жълт картон значи една среща наказание, а всеки девети получен жълт картон - два мача санкция.

Правилникът е ясен: Саша Илич трябва да бъде наказан за 2 мача

При треньорите обаче всеки трети жълт картон лишава наставника от 1 мач до своя тим, докато всеки пети - за 2 срещи. Можете да видите и прикачените СНИМКИ по-долу в материала, които са от Дисциплинарния правилник.

Страстите в последния двубой на "армейците" взеха връх. След първата част Саша Илич влезе в разгорещен разговор с играч на Септември (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички