Здравко Здравков се налагаше с прът, а пред него бе човекът, наказал го незабравимо (ВИДЕО)


Здравко Здравков се налагаше с прът, а пред него бе човекът, наказал го незабравимо (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov Ivan S. Ivanov / LAP.bg

23545 0

ЦСКА не се зарадва на най-добрия завършек на своята приказка на стадион "Българска армия" в познатия му вид. В последния мач преди реконструкцията на своя дом "армейците" загубиха от Лудогорец с 0:1.

Екшън на, край и извън терена

Въпреки че "червените" отправиха близо 3 пъти повече удари посока вратата, цели 120 минути не им стигнаха и веднъж да намерят нейните очертания. В 118-ата падна и победното попадене за разградчани. Именно то доведе до много сериозни ексцесии, при които като по чудо не пострада някой.

НЕ Е ИСТИНА: Колко пари е поискал Спас Делев от ЦСКА?

Спас Делев реализира, след което той, неговите съотборници и целият щаб на гостите "избухнаха" в радост току пред най-крайните запалянковци на ЦСКА. С помощта на силите на реда бяха предотвратени потенциални сериозни сблъсъци, до каквито, макар и в малък мащаб, все пак се стигна. 

При тях треньорът на вратарите на гостите - Здравко Здравков, на пръв поглед изглеждаше сякаш е потърпевш от случилото се. Той се строполи на тревата и се наложи няколко човека да го изнесат до резервната скамейка. По-късно обаче ВИДЕО загатна, че по комичен начин бившият национал сам хваща тръба, с която се удря.

Кадрите бързо обиколиха социалните мрежи и предизвикаха много и най-различни реакции у феновете. Всичко това се случи пред погледа на легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков. Същият онзи Стоичков, който преди 34 години забива 4 безответни гола във вратата именно на Здравков.

Поглед в миналото

На 1-ви октомври, 1989-а година "армейците" изиграват един от най-паметните си мачове. Водени тогава от легендарния Димитър Пенев "червените" излизат срещу своя вечен съперник Левски. "Сините" влизат в срещата на гърба на един от най-срамните дни в историята си. Само дни по-рано отпадат от евротурнирите след загуба с 3:4 от Антверпен, срещу който водят убедително с 3:1 минути преди последния съдийски сигнал.

От гледна точка на ЦСКА моментът изглежда удобен за категоричен успех, какъвто и става факт. "Армейците" разбиват вечния си опонент с 5:0 пред погледа на над 35 000 зрители на националния стадион "Васил Левски".

Христо Стоичков се разписва цели 4 пъти във вратата на Здравко Здравков, а още едно попадение добавя митичният Трифон Иванов. Всичко това се случва при липсата на една от най-големите звезди в състава на столичния гранд - Любослав Пенев, който вече позира с екипа на Валенсия. 

Стореното от Стоичков и компания отеква навсякъде, а още в следващия мач Камата прави нещо, което остава в "червения" фолклор завинаги. Той излиза с фланелка с №4 на гърба си в чест на историческата победа и четирите си попадения срещу Левски.

А въпреки загубата в неделя, "армейските" привърженици изпратиха с песни и аплодисменти своите футболисти. (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички