Защо ЦСКА не искаше Драгомир Драганов да свири мача с Лудогорец? Очаква се дузпа и червен картон


Защо ЦСКА не искаше Драгомир Драганов да свири мача с Лудогорец? Очаква се дузпа и червен картон
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

8976 0

В последния 20-и кръг от българската Първа лига преди зимната пауза ЦСКА и Лудогорец затварят годината у нас подобаващо. Съперничеството между двата тима от миналата кампания, когато всичко се реши в последния кръг, се пренесе и през тази.

Този път обаче Лудогорец ще има още един очертаващ се сериозен конкурент по пътя към изумителна 13-а поредна титла. Това е и тимът, който със сигурност ще завърши годината като лидер в първенството - Черно море.

Драгомир Драганов - дадени червени картони и отсъдени дузпи

Срещата между "червени" и "зелени" ще се състои на стадион "Българска армия". Още един емоционален щрих, тъй като ще е последният в дома на ЦСКА, след което ще започне така чаканата реконструкция. Главен арбитър пък ще бъде Драгомир Драганов. Любопитното е, че дни преди срещата от "армейците", посредством Филип Филипов, си пожелаха рефер на сблъсъка да не бъдат единствено Драганов или Радослав Гидженов.

Екипът на SportLive.bg извади интересна статистика за един от опитните арбитри у нас. В нея се забелязва и неособено успешни срещи за ЦСКА - можете да прочетете по-долу в материала. В кариерата си той е ръководил общо 197 срещи, в които е дал 835 жълти картона и 46 червени. В същото време е отсъдил 48 дузпи.

Само за родния шампионат пък има 138 двубоя, в които е дал 597 жълти картона, 36 червени и е отсъдил 36 11-метрови наказателни удари.

Драгомир Драганов на мачовете на ЦСКА

Какви обаче са тенденциите, в които реферът ръководи срещи съответно на ЦСКА и на Лудогорец? Той е бил главен съдия на 25 срещи на "армейците" (ръководил е повече единствено на Ботев Пловдив - 28, Левски - 28, и Лудогорец - 35).

Във въпросните 25 мача "червените" имат 13 победи, 7 равенства и 5 загуби. В тях е раздал общо 55 жълти картона и 5 червени картона, както и 2 дузпи. Любопитното е, че от всички тимове, на които Драганов е свирил, само на мачове на Ботев Пловдив и Ботев Враца е имало толкова червени картони.

Драгомир Драганов на мачовете на Лудогорец

Арбитърът е ръководил 35 срещи на "орлите", в които те имат 26 победи, 4 равенства и 5 поражения. В тях е раздал 67 жълти картона, но и само два червени. Любопитното е, че е отсъдил цели 9 дузпи.

Няма друг отбор, в чийто двубои да е имало повече отсъдени дузпи от Драганов. Най-много по този показател се доближава Ботев Пловдив, в чийто срещи е имало общо 5 11-метрови наказателни удара.

Ще бъде интересен и треньорският сблъсък в така важния дуел. ЦСКА е побеждавал Дерменджиев само веднъж, но с 3:0, докато Ел Маестро ще търси първа победа над Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички