Лудогорец е отборът, който вкарва на ЦСКА най-много и инкасира най-малко голове


Лудогорец е отборът, който вкарва на ЦСКА най-много и инкасира най-малко голове
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6138 0

На ЦСКА му предстои много емоционален мач с висок заряд - домакинство на Лудогорец. "Червените" се прощават със своя стадион "Българска армия", който ще бъде срутен, за да се построи ново, модерно съоръжение за 31-кратните шампиони на България.

Очаква се "Армията" да се "пука по шевовете", макар и да е студено навън, защото мачът е важен, а и всички искат да се простят със стадиона, на който са постигнати много слава и успехи.

И най-големите оптимисти сред феновете на столичния гранд не трябва да забравят обаче в исторически план, особено през 21-ви век, Лудогорец е сред най-неудобните съперници на ЦСКА.

Двата тима са изиграли общо 42 мача във всички турнири, като разградчани са победили 20 пъти, "армейците" - само 6, и 16 пъти е имало равенство.

Нещо, което е съпоставимо по ужас за "червените" фенове с малкия брой победи на техния тим е головата разлика, а тя е 30 гола в полза на 12-кратните шампиони.

Иначе казано, Лудогорец е вкарал 58 гола в червената врата, ЦСКА е отговорил със само 28, с 30 попадения по-малко. Това е най-голямата отрицателна голова разлика на гранда срещу всички български отбори от сезон 2000/01 насам. 

Неслучайно в Разград се мотивират с победи срещу този съперник с 5:0 и 4:0. Пет гола във вратата на ЦСКА "орлите" вкараха през сезон 2021/22, а 4 - на 2 пъти. Първо, през сезон 2014/15 в първенството, после във финала за Суперкупата през сезон 2021/22. Най-големият успех на "червените" над Лудогорец е 4:1 през сезон 2020/21 в Първа лига. А ето каква прогноза даде Емил Спасов за ЦСКА - Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички