Защо бащата на Георги Йомов простреля двама? Разкриха причината за конфликта


Защо бащата на Георги Йомов простреля двама? Разкриха причината за конфликта
Снимка: Facebook

23016 0

Бащата на футболиста на ЦСКА  Георги Йомов прострелял двамата мъже, защото набили двамата му синове. Такава е версията на „24 часа“ за кървавия екшън с престрелка на Околовръстното шосе на София в понеделник вечерта.

Двамата пострадали мъже били стари врагове на аса на „червените“ Георги Йомов и брат му Тодор. Между компаниите им тлеел конфликт от години и бил на битова основа, твърди изданието. До избухването на кървавия екшън от време на време се стигало до препирни между двете групи, но никога не е прераствал до физическо насилие.

Този път компаниите си уговорили среща на бензиностанцията след поредна ескалация на напрежението, сочат първоначалните данни.

Йомов бил на мястото на събитието с брат си. Другата група - доста по-голяма, ступала двамата братя, които отнесли по няколко шамара. Йомов се уплашил и се обадил по телефона на баща си Цецко.

Родителят веднага се запътил натам, но взел и пистолета си. Когато видял превъзходството на другата компания, извадил оръжието и стрелял по 36-годишния Иван Петров и 10-години по-младия му приятел Марио Вълчев. След това офейкал заедно със синовете си.

За по-малко от 5 минути на място пристигнали полицаи. Иван бил с огнестрелни рани в двете бедра и губел много кръв. Животът на пострадалия бил в опасност. Поради тази причина униформените спрели кръвотечението с колан. Марио имал само една рана и положението при него не било толкова критично, както при приятеля му.

На бензиностанцията цъфнала и приятелката на Йомов - певицата Мария Цветкова – Ариа. Униформените почнали да я разпитват, а тя отрекла да е била на местопроизшествието по време стрелбата.

Иначе Йомов бе пуснат от СДВР, след като бе разпитан по случая.

След като баща му и брат му се предали в полицията, обяснили, че братята Георги и Тодор били нападнати и затова се защитили. Те твърдяли, че от другата компания започнали да се подиграват на играча на "червените" след загубения финал за Купата на България срещу Левски. Това била и причината за срещата им на бензиностанцията.

Иначе от компанията на пострадалите отричали да са обиждали Георги Йомов. Те били категорични, че от години имат конфликт на битова основа със семейството му.

Присъствали на мястото на инцидента пък помислили, че двете компании искали да си спретнат гонка, тъй като карали скъпи и мощни коли.

 Междувременно ето какво се случи след пускането на Георги Йомов от ареста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички