Заради "Българска армия": Феновете на ЦСКА излизат на масирани протести


Заради "Българска армия": Феновете на ЦСКА излизат на масирани протести
Снимка: Фейсбук

1989 0

Феновете на ЦСКА обсъждат провеждането на масирани протестни действия заради невъзможността на любимия им клуб да построи нов стадион на мястото на "Българска армия". В последните се появиха информации, че според новия Подробен устройствен план на "Борисовата градина" "червените" ще могат само да реновират сегашното съоръжение, но не и да строят ново на негово място.

Това е разгневило привържениците на "армейците", като една от най-големите организирани фракции "Трибуна Сектор Г" обяви, че се планира провеждане на протести. "Във връзка с появилите се публикации в общественото пространство в последните дни относно актуалното състояние на стадион "Българска армия" и новия (стар) ПУП на Борисовата градина, бихме желали да заявим, че в момента в нашите среди действително се обсъжда организирането и провеждането на масирани протестни действия по повод поредните процедурни спънки, които Столична община прави, за да пречи на модернизирането на нашия дом", се казва в позицията на организацията във Фейсбук.

"Както вече многократно се убедихме при предишния режим на управление, ако си достатъчно угоден и послушен, ще получиш каквото искаш - за справка възобновената работа по "Колежа", "Лаута", както и изградената преди години централна трибуна в покрайнините на София. От своя страна, ние не искаме нито милостиня, нито подаяния, а просто да не ни се пречи. Само и единствено това. Призоваваме ви да бъдете готови и мобилизирани, ако се наложи да потърсим правата си и да не спирате да бъдете социално активни, тормозейки институции и политически фигури, които не спират да спекулират с този наболял за нас "проблем". Ножът е опрял почти до кокала!", казват още от "Трибуна Сектор Г".

Наскоро служебният министър на спорта коментира, че ЦСКА играе на стадион, който не е техен (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички