В Бодьо предвидили загубата на ЦСКА и посочиха двата фактора за това


В Бодьо предвидили загубата на ЦСКА и посочиха двата фактора за това
Снимка: Lap.bg

636 0

Загубата на ЦСКА от Бодьо/Глимт на норвежка земя в Лига на конференциите не се оказа неочаквана за домакините. Оказа се, че футболни експерти там отдавна са били наясно, че "червените" ще имат проблеми срещу Бодьо/Глимт и това е обосновано от два фактора.

Първият от тях, очаквано, е студеното време в Норвегия, към което българският тим не е привикнал. Вчера времето, което посрещна ЦСКА, варираше между 7 и 13 градуса под нулата. При тези условия норвежкият тим тренира цяла година и студът изобщо не би ги притеснил.

"София вероятно не е свикнала с тежката норвежка зима, както Бодьо/Глимт", каза футболният експерт Карл-Ерик Торп пред "NRK". "Условията за отбора от Бодьо са прекрасни. Мисля, че подхождат на Глимт много повече, отколкото на ЦСКА", казва друг футболен експерт - Фреди Торесен.

Според "NRK" студът не за първи път в този турнир дава предимство на норвежците. За пример е дадена разгромната победа над Рома с 6:1, отново в Бодьо. Експертите са категорични, че студът може да даде предимство на домакините и припомнят, че в първия мач, изигран в София, двата тима завършиха наравно. Другата причина за загубата на ЦСКА може да е изкуственият терен на съперника - повлия ли той на резултата според треньора на Бодьо/Глимт - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички