Андрей Кузманов: ЦСКА играе на стадион, който не е техен; за нашето ниво "Армията" е супер


Андрей Кузманов: ЦСКА играе на стадион, който не е техен; за нашето ниво "Армията" е супер
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2052 0

Служебният министър на спорта - Андрей Кузманов, даде интервю пред "Спортал", в което коментира ситуацията с двата стадиона в центъра на София - "Българска армия" и "Васил Левски".

Той е на мнение, че "армейците" играят на съоръжение, което не е тяхно:

"ЦСКА играят на стадион, който не е техен, той е на държавата, не плащат наем и оттам се натрупват задължения. Топката е в ЦСКА, Министерството няма абсолютно никаква вина. Не че стадионът е в супер състояние, но за нашето ниво е супер", смята Кузманов.

"ЦСКА иска да строи собствен стадион, с такава идея тръгнаха. Да си го построят. Какъв е проблемът? Никой не им пречи, просто трябва да си плащат вечерята, както се казва. Никой не пречи на ЦСКА! Имах две срещи с представители на клуба. Изчистихме до момента каквото има, излязоха от кабинета, на другия ден не бяха и продължават да не бъдат заверени сметките. Никой не иска да спира ЦСКА. За мен всички спортове са равни. И всички спортове подобаващо трябва да получават, но и да спазват правилата", призова той.

"Мисля, че има прекалено много футболни игрища в България. Изхождам от позицията, че всички спортове са равни. Държавата трябва да помага на всички спортове. Да, Цар футбол си е Цар футбол, но истината е - футболът, освен 1994 г., какво е донесъл на България? Не сме стигнали до Национален стадион все още. За мен е по-добре този, който имаме и се намира на перфектно място, да бъде реновиран. Служебното правителство не може да направи стадион, за 3 месеца няма как да се случи нещо подобно", каза още Андрей Кузманов и се спря на случващото се в Българския футболен съюз:

"Не трябва да се мешаме в това, което се случва в БФС. Министерството няма право по закон да се бърка в работата на която и да е федерация. Футболът си партнира с държавата. Никой (б.р. - Борислав Михайлов и Димитър Бербатов) не е искал среща с нашето министерство", добави служебният министър на спорта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички