За първи път от 9 години: "Армейците" на път да завършат с най-малко допуснати голове


За първи път от 9 години: "Армейците" на път да завършат с най-малко допуснати голове
Снимка: БГНЕС

984 0

Защитата на ЦСКА даваше поводи за много критики през есента, но през втория дял с привличането на Николай Бодуров стана далеч по-стабил­на.

Неслучайно в момента ар­мейците са еднолично отборът с най-малко допуснати голове в елита - 19, в изминали­те 32 мача, или средно по 0,59 на мач. Много е вероятно именно ЦСКА да завърши сезо­на с най-нисък брой инкасирани попадения, тъй като един­ствените, които се доближават до неговото постижение, са Левски и Лудогорец - по 23. До края на сезона остават 4 мача и в тях ЦСКА едва ли ще изпусне лидерството си по този показател, пише "Тема спорт".

В исторически план за пос­ледно армейците са били едно­лично с най-добра защита през шампионския сезон 2007/08 г. Тогава ЦСКА под ръководство­то на Стойчо Младенов инка­сира едва 11 гола за 30 мача, или средно по 0,36 на среща, което е сред топпостиженията в цялата история на Първа лига.

През сезон 2013/14 г. армей­ците, отново водени от Мла­денов, пак са стабилни в отб­рана - тогава са преодолени най-малко пъти, но наравно с Лудогорец - по 20 8 38 срещи, или средно по 0,53 на мач.

В последните 10 сезона оба­че ЦСКА рядко е най-стабилни­ят в защита тим. При участи­ята в елита в периода 2011/12 - 2014/15 г. Лудогорец неизмен но задминава армейците и е лидер по този показател с изк­лючение на вече споменатия шампионат през 2013/14 г. През 2009/10 и 2010/11 г. пък ЦСКА е задминат от Литекс, който печели две поред­ни титли. Точно в тези две кампании армейците инкаси­рат доста голове спрямо ис­торическите си стандарти -съответно 25 и 26.

В сезона преди последния шампионски такъв - 2006/07 г., червените допуснаха само 13 попадения, като с толкова бе и шампионът Левски. Любопитно е да се отбеле­жи, че откакто Белчев е треньор на ЦСКА, отборът инкасира средно по 0,53 гола на мач, докато преди негово­то назначаване - по 0,66%.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички