Вижте евентуалните съперници на Левски и ЦСКА в Лига Европа


Вижте евентуалните съперници на Левски и ЦСКА в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

2069 0

Левски и ЦСКА ще са поставени в първия кръг, ако успеят да се класират за Лига Европа. Феновете със сигурност ги вълнува какви ще са евентуалните съперници на столичните клубове, ако си осигурят евроучастие.

ЦСКА и Левски няма как да бъдат бутнати до края на сезона от второто и третото място. Второто със сигурност дава право на участие в Лига Европа. За третия ще трябва да се изпълнят определени условия.

Това ще се случи, ако Лудогорец спечели Купата на България. Ако обаче победи Ботев (Пд), то третият в първата шестица ще играе бараж за Европа с тим от втората осмица.

За ЦСКА трябва да се направят още няколко уточнения: ако бъдат допуснати до участие в евротурнирите и ако вземат коефициента на фалиралия ЦСКА (4.175), или ако вземат коефициента на Литекс (3.575).

Ако бъдат допуснати до евроучастие, но като нов отбор, ЦСКА ще участват с коефициент 3.175, колкото е на България, и ще бъдат непоставени.

Ако Ботев (Пловдив) или Берое се класират за Лига Европа, също ще са в урната на поставените. С шанс да попаднат там са и Локо (Пд) и Черно море. Останалите наши тимове ще са при непоставените.

Ето 21 от евентуалните съперници на Левски и ЦСКА от урната на непоставените:

Чикхура (Грузия), Йеглава (Латвия), Сейнайоки (Финландия), Корк Сити (Ейре), В 36 (Фарьорски острови), Дери Сити (Ейре), Вааса (Финландия), Валур (Исландия), Атлантас (Литва), Судува (Литва), Торпедо Кутаиси (Грузия), Тракай (Литва), Вела Таун (Уелс), Динамо Батуми (Грузия), Рунавик (Фарьорски острови), Балзан (Малта), Конах'с Куай (Уелс), Коларейн (Северна Ирландия), Белимена (Северна Ирландия), Клаксвик (Фарьорски острови), Сейнт Йосиф (Гибралтар).

Коефициентите на българските отбори:

Ботев Пд и Берое - 4.675

Левски - 4.425

ЦСКА - 4.175

Литекс - 3.925

Черно море и Локо Пд - 3.675

България - 3.175

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички