УЕФА заличи ЦСКА


УЕФА заличи ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1372 0

Около месец пре­ди жребия за евротурнирите за сезон 2017/2018 фалира­лият рекордьор по титли на България - ЦСКА, не фигу­рира в клубната ранглиста на УЕФА. Към този момент „армейците" имат коефициент от 4,175, но той е пре­махнат от официал­ния сайт на евро­пейската централа.

Там обаче е друг фалирал тим - Ло­комотив (Сф), а съ­що така и Литекс (Ловеч). Ако този статут се запази, това означава, че нито един БГ отбор няма да играе от името и с коефици­ента на ЦСКА в Европа.

Последното об­новление на ранг­листата е от 12 май 2017 г. и там попа­дат всички БГ отбо­ри, които са играли в евротурнирите по­не в един сезон през последните 5 годи­ни, като изключени­ето е ЦСКА: Те са следните: Лудогорец - 34,175, Ботев (Пд) и Берое - 4,675, Левски -4,425, Литекс - 3,925, Черно море и Локо (Пд) - 3,675, Славия - 3,425, до­като този на Бълга­рия е 3,175, пише "Меридиан мач".

Според наредбите на УЕФА, за да иг­рае един тим в Европа, то трябва да са минали поне 3 години от основава­нето му, а по всичко личи, че централата припознава ЦСКА-София като чисто нов клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички