Въпреки всички атаки, пътят на ЦСКА е само напред и нагоре


Въпреки всички атаки, пътят на ЦСКА е само напред и нагоре
Снимка: БГНЕС

1594 0

Старши-треньорът на ЦСКА Христо Янев даде любопитно интервю за "Диема Спорт", в което говори подробно за процесите, които протичат при "червените".

ПЪРВА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО

Той разкри любопитни подробности от времето, когато е получил предложението за работа в ЦСКА до момента, както и за специалистите, които са повлияли върху изграждането му като треньор.

Ето какво каза Янев:

За предложението от ЦСКА

Не мигнах и секунда, когато получих предложението за работа в ЦСКА. Исках още на следващия ден да започна работа и нямах търпение. Нито за секунда не съм си мислил дали съм готов за това предизвикателство. Аз искам да се развивам и трябва да направиш решаваща крачка. Едно е футболист, съвсем различно е да си треньор. Виждам, че в много неща като футболист не съм бил прав. Сега е моментът да покажа на тези момчета какво и как да се предпазят, съдейки по моя опит.

За "червената" общност

НА този етап не съм усетил да не ме подкрепят. Благодаря на всички, които ни мислят доброто. Това е млад отбор на 30 дни. Всеки ден работим с цел да защитаваме името "ЦСКА". Положително настроен съм към всеки и всеки има право да изразява мнението си както намери за добре.

За треньорската кариера 

Искам да покажа на момчетата, че те са най-важните в отбора и на терена. Всеки един треньор, с който съм работим, съм научил много неща от тях. Най-много са ми дали тези, които са имали най-негативно отношение към мен. Няма как да не спомена работата на Енрико Катуци в ЦСКА. С Любо Пенев пък разбрах, че трябва да искаш винаги да се развиваш и да опипваш всеки детайл. Във Франция видях неща, които просто ме изумиха.

За личния живот и жълтите издания

Виждам тенденция, че почва да се пише по-често за мен. Но това на терена не ми пречи. Знам точното си място и съм здраво стъпил на земята. Не обръщам внимание на нещата, които се пишат за мен.

За атаката срещу ЦСКА

Всички сме атакувани. След като имаше начини да стигнем до компромисно решение, но такова не беше взето... не сме паднали от друга планета. Приели сме нещата такива, каквито са. Отсега нататък за нас има само един път - напред и нагоре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички