Христо Янев за ЦСКА: Вече мислим само за футбол


Христо Янев за ЦСКА: Вече мислим само за футбол
Снимка: БГНЕС

1313 0

Новият старши-треньор на ЦСКА Христо Янев вече изцяло е насочен към работата си при "червените", след като в последните два месеца постоянно имаше колебания относно бъдещето на клуба.

В интервю за "Диема Спорт" той говори подробно за своята треньорска кариера, за препятствията пред ЦСКА и бъдещето на клуба.

Ето и първата част от интервюто:

За началото на сезона

Спокоен съм. Процесът вече започна, готвим се нормално. Всичко, което ни притесняваше, остана на заден план. Сега можем да следим целия спортно-технически процес, без да се разсейваме.

За концепцията

Искам да сме отбор, който притежава често топката и играе със самочувствие. Искам да разчитаме на нашите качества и да излизаме срещу съперниците с нашата си игра.

За нетипичната ситуация в аматьорската група

Всеки един от нас работи професионално. Кaто излезем на стадиони на които не сме излизали, ще видим как ще реагират играчите. Разполагаме с много млади футболисти, но се надяваме с нашия опит да им помогнем да се аклиматизират по-бързо към реалността във "В" група.

За конкурентите

Интересното е, че всеки един мач може да поднесе изненада. Всички се готвят за мачовете срещу нас и не трябва да ги подценяваме по никакъв начин. Има сериозни имена - и Беласица, и Велбъжд, Миньор, Локо (Сф). Тези отбори винаги са създавали проблеми, особено Локомотив. Подходим ли обаче сериозно, няма да имаме проблеми.

За трансферите и селекцията

Не мога да работя с повече от 25 футболисти - така се нарушава процесът на работа. Всички тези футболисти, които са тук, са искани от мен и моя щаб. Знаем техните качества и ги познавам достатъчно добре. Могат да развият своите качества при нас. Имаше играчи, които отказаха да играят при нас заради "В" група. Притесниха се, че са играли в Европа и на най-високо равнище, но се съобразявам с тях. Няма лоши чувства.

За Пламен Марков

Изключително коректен човек. Нqмал съм никакви проблеми с него и не виждам как може да има такива. Нещата са ясни - той ми е шеф и се съобразявам с нещата, които са добри за клуба. Всичко се прави в името на ЦСКА

За Гриша Ганчев

Комуникираме достатъчно често. Той се интересува от случващото се с отбора. Нещата, които знаех за него като футболист, се потвърдиха, но сега е изключително ангажиран с отбора. Всичко в клуба е перфектно, което помага на тима да се съсредоточи основно върху футбола.

За "А" група

Гледам всички футболисти и мачове, които мога. Следя мачовете като неща, които мога да добавя в работата си. Определено "А" група е интересна в момента. Има сериозни мачове, има отбори, които играят много добре на този етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички