ВИДЕО: Саша Илич даде интервю пред клубния сайт на ЦСКА


ВИДЕО: Саша Илич даде интервю пред клубния сайт на ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1199 0

Саша Илич е "голям оптимист", че ЦСКА ще отстрани Сейнт Патрикс в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, но сръбският треньор на "червените" алармира, че "начинът на игра трябва да бъде напълно различен" на реванша с ирландците.

Българският вицешампион загуби с 0:1 на "Васил Левски" и следващата среща на отбора в първенството бе отложена, за да могат играчите да се съсредоточат върху европейските клубни турнири.

" Загубата от Сейнт Патрикс беше много тежка за нас, но хубавото е, че имаме възможност да се поправим още в четвъртък. Надявам се, че ще ги елиминираме", заяви Илич в интервю, публикувано на клубната страница във Фейсбук.

" Тази една седмица работа с отбора беше много важна за нас, защото искахме да възстановим някои футболисти и да се подготвим по-добре за реванша. Всяко нещо, което правим, го решаваме заедно - целият треньорски щаб, медицинският екип и кондиционният треньор. Заедно взехме решението, че ни е нужна една седмица работа с отбора, за да можем да се подготвим възможно най-добре за реванша в четвъртък".

ЦСКА-София не игра според очакванията в първия двубой и вместо натиск и изразителна победа, "червените" не успяха да създадат достатъчно положения и допуснаха нелеп гол в края след грешка на младока Асен Дончев.

"Най-важният урок след срещата е, че ако не влезем в мача по начина, по който искаме, после търпим определени последици. Мога да кажа със сигурност, че имаме много по-голяма класа от показаното миналия четвъртък и имаме потенциал да елиминираме Сейнт Патрикс. Трябва да играем по много по-различен начин от това, което демонстрирахме миналата седмица", продължи треньорът.

"Целта ми е ЦСКА да има разпознаваем стил. Понякога успяваме да го покажем, а понякога не успяваме. Колкото до футболистите - двама от тях тъкмо дойдоха, така че ще им трябва време. Заедно сме само от една седмица. Давам шанс на младите футболисти, но за мен не е важно дали някой е млад, или стар. За мен е важно дали може да донесе качество в играта ни. Наясно съм, че младите играчи трябва да направят някои грешки, тъй като това е част от процеса по съзряване. Със сигурност и занапред ще им давам шанс, но те трябва да го заслужат и по време на тренировките.

" Изключително голям оптимист съм по отношение на класирането. Мисля, че и играчите са оптимисти, но пак казвам - всичко зависи от нас. Начинът на игра трябва да бъде напълно различен и ако в Ирландия покажем това, което очаквам, ще имаме огромни шансове да продължим напред".

ЦСКА-София започна сезона с множество пробойни в състава и на Илич му се наложи да прави постоянни ротации, но в последните дни "червените" се подсилиха с още двама футболисти - Джонатан Линдсет и Дауда Бамба. Треньорът с сигурен, че те са качествени попълнения и могат да помогнат на отбора още този четвъртък.

" Често сменям състава, защото играехме през три дни. Не можем да издържим само с един и същ състав и затова доста футболисти получиха възможност да играят. Подсилихме се с двама футболисти - Линдсет и Бамба, които ще бъдат на наше разположение в следващите мачове. Надявам се, че със своите качества те ще ни помогнат да постигнем добри резултати", каза още треньорът на "червените".

А ето какво каза Илич за бойкота на Сектор "Г" и европохода на Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички