Весела Лечева обясни какво ще се случи, ако ЦСКА не спази сроковете и заяви: Надявам се да не се стигне до подобен сценарий


Весела Лечева обясни какво ще се случи, ако ЦСКА не спази сроковете и заяви: Надявам се да не се стигне до подобен сценарий
Снимка: Cska.bg

3841 0

Служебният министър на младежта и спорта - Весела Лечева, даде интервю пред "БТА", в което разясни още веднъж ситуацията около новия стадион на ЦСКА и какво следва оттук нататък:

"В средата на февруари беше създадено дружеството "Спортни имоти Българска армия", в което равни дялове имат футболен клуб ЦСКА и държавата чрез своето дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. "Сердика спортни имоти" ЕАД е акционер с 50% дялово участие (28 498 000 лева) от всички акции от капитала на новото дружество", започна Лечева и след това припомни:

"Като първа и необходима стъпка за апортната вноска от страна на ЦСКА бяха преведени по сметките на съвместното дружество 7 124 500 лева. Това са 25% от средствата, които трябва да бъдат дадени от страна на клуба. До края на март трябва да бъде одобрен идейният проект".

Какво ще се случи, ако не бъдат спазени сроковете?

На въпрос кога приблизително ще има яснота за построяването на новия стадион на "червените" и как клубът ще гарантира пред държавата, че ще осигури средствата за изграждане на съоръжението, спортната министърка на България отговори по следния начин:

"В документите за съвместното дружество се разписани ясни срокове за всичко и ако те не бъдат спазени, може да се пристъпи към разваляне на дружеството. Надявам се да не се стигне до подобен сценарий, защото новият стадион на ЦСКА е желан от всички фенове на клуба. На този етап всичко върви по план, държавата и ЦСКА взаимодействат в името на развитието на спорта", увери Лечева.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Футболист на ЦСКА с 23 мача през сезон 2022/23 трябва да бъде изключително внимателен срещу Локо Пловдив!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички