Велизар Димитров: Миодраг Йешич беше страхотен! Забрани ни да казваме "трагедия" след мач


Велизар Димитров: Миодраг Йешич беше страхотен! Забрани ни да казваме "трагедия" след мач
Снимка: БГНЕС

1918 0

Легендата на ЦСКА - Велизар Димитров, сподели за шока след трагичната случка с бившия треньор на "армейците" Миодраг Йешич. Сръбският специалист загина при автомобилна катастрофа в своята родина.

Димитров е възпитаник на Йешич. Под негово ръководство той печели една от трите си титли с "червените" - тази през сезон 2004/2005 г., както и постига победата над европейския клубен шампион Ливърпул насред "Анфийлд" и двете такива за отстраняването на Байер Леверкузен.

"Много е тежко! Шокирах се, щом разбрах за трагедията. Йешич ми беше не само треньор, бяхме и приятели. Гостувал съм му в Белград. Когато прочетох какво се е случило, не можех да повярвам. Но за съжаление се случват такива неща в живота и нищо не може да се направи", коментира Димитров пред "БЛИЦ". Той разкри колко добър човек всъщност е бил Йешич.

"Йешич беше страхотен човек, много ми е тежко, трудно се говори в такъв момент. С него имахме само хубави моменти, спечелихме шампионската титла 2005 година. Той беше треньор с много качества и умения. Отнасяше се перфектно с всеки човек от клуба. Не мисля, че има някой, който да каже лоша дума за него.

Гостувал съм му в Сърбия. Преди години ходихме в Италия и участвахме в турнир на малки вратички. И минахме по същия път между Рума и Ярак, където се е случила трагедията вчера", спомни си бившият нападател и сподели изискване от работата на сърбина в съблекалнята на "армейците".

"Чувахме се доста често - по празници, за рождени дни. Той идваше често и в България, винаги ми се обаждаше и се виждахме. Огромна загуба, много е тежко да се говори в такъв момент. Но искам да ви разкажа и още нещо. Йешич имаше една приказка и винаги ни казваше да не използваме думата "трагедия", когато паднем в някой мач. След загуба се ядосвахме в съблекалнята и казвахме "трагедия, трагедия", а той ни отвръщаше: "Трагедията е в живота, в спорта няма трагедия, а загуба". Той вече беше минал през огромна трагедия със загубата на дъщеря си. Жалко, че и с него така се случи. Мир на душата му", завърши Велизар Димитров.

Ето как "червена" България се сбогува с Генерала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което...

Реклама
Най-четени новини

виж всички