Преди 26 дни Илич достигна Йешич в ЦСКА и нищо не предвещаваше такава трагедия


Преди 26 дни Илич достигна Йешич в ЦСКА и нищо не предвещаваше такава трагедия
Снимка: БГНЕС

1111 0

Един от любимите треньори на феновете на ЦСКА в последните десетилетия - Миодраг Йешич, си отиде на 64-годишна възраст преди броени часове в Сърбия. Той загина при автомобилна катастрофа и безспорно ще остане в спомените на "червените" запалянковци като наставникът, донесъл юбилейната 30-а титла на "Българска армия" през 2005 г. 

Той бе старши треньор на ЦСКА в периода между 2004 и 2006 г., като тогава се превърна в сърбина, с най-много победи в рамките на един сезон начело на "червените". Това постижение обаче бе дублирано от сънародника му Саша Илич преди едва 26 дни. 

Това се случи при гостуването на ЦСКА във Варна на Черно море, където "червените" се наложиха с 2:0 за ценни три точки от 18-тия кръг в Първа лига. Това бе и последен мач за "армейците" от Първа лига през настоящата календарна година, тъй като започна паузата за Световното първенство в Катар. 

Любопитен е фактът, че покойният сърбин достига до 13 победи начело на ЦСКА през есента на 2005 г., а в първия пролетен мач оформя 14-тия си успех след 1:0 над Ботев (Пловдив). В следващите четири кръга отборът взима само две точки и сърбинът е уволнен, а в крайна сметка "армейците" губят аванса от 7 точки, който имат пред Левски в битката за титлата.

Сега ЦСКА е на върха преди началото на пролетния сезон, след като с актив от 14 победи, 2 равенства и 2 загуби е с една точка пред 11-кратния пореден шампион - Лудогорец. 

Вижте повече за трагедията с Миодраг Йешич!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички