Как ЦСКА на Миодраг Йешич би Ливърпул на "Анфийлд" и Байер Леверкузен на два пъти (ВИДЕО)


Как ЦСКА на Миодраг Йешич би Ливърпул на "Анфийлд" и Байер Леверкузен на два пъти (ВИДЕО)
Снимка: CSKA.BG

2789 0

Сръбската легенда Миодраг Йешич загина в катастрофа - тази ужасяваща новина долетя от западната ни съседка на 8-и декември. Както е известно, Генерала направи сериозно име и в България, като завинаги ще остане в историята на ЦСКА (водил е още и Славия, и Литекс, като с "оранжевите" печели Купата на България).

С "червените" завоюва така специалната 30-а юбилейна титла през 2005 година. Докато бе начело на "армейците", може да се похвали и с няколко легендарни победи.

Когато ЦСКА победи Ливърпул на "Анфийлд"

На 23 август 2005 година в 22:05 часа българско време започва срещата-реванш от 3-тия предварителен кръг, противопоставяща ЦСКА и Ливърпул. Мачът е на "Анфийлд" пред 43 000 зрители. Още в 15-ата минута Валентин Илиев извежда българския тим сензационно напред в резултата.

Гъргоров изпълнява бързо файл пред наказателното поле на мърсисайдци, топката попада в Илиев, който с лек прехвърлящ удар с фалц вкарва истинско бижу срещу легендарния съперник.

ЦСКА играе на впечатляващо ниво, изпуска още положения (сред които греда в 56-ата минута), като освен това се справя с натиска на Ливърпул, който играе много припряно в повечето моменти от двубоя и допуска редица грешки.

Когато ЦСКА победи Байер Леверкузен два пъти в рамките на дни

На 15-и септември 2005 година ЦСКА гостува на "Байарена" в Леверкузен в 19:45 часа българско време. Мачът е първи сблъсък от първия кръг на Купата на УЕФА. По подобие на гореописаната среща в Ливърпул, ЦСКА отново повежда в 15-ата минута. Този път Йордан Тодоров отнема топката на Атирсон от дясно на атаката на "червените", влиза в наказателното поле и открива резултата.

Попадението осигурява преднина за "червените" преди реванша в София, който ще се състои две седмици след това. На "Българска Армия" се събират 22 500 зрители, които тръпнат в очакване дали любимият им отбор ще задържи преднината си.

Нещо повече - ЦСКА печели и втората среща след напълно идентичен резултат - 1:0. Попадението този път идва през второто полувреме и е дело на Мурад Хидуед. След центриране от фал на Христо Янев на далечната греда, именно Хидуед надскача всички и от непосредствена дистанция вкарва на Бут.

След трагичната новина за смъртта на легендарния сръбски наставнинк "червена" България потъна в скърб! ЦСКА, сектор Г и хиляди "армейци" почетоха Йешич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички