В Сърбия за дербито в Бистрица: Най-странното в историята и битка за самоличност


В Сърбия за дербито в Бистрица: Най-странното в историята и битка за самоличност
Снимка: БГНЕС

3319 0

В съседна Сърбия следят отблизо какво се случва с техния сънародник Саша Илич, който води родния ЦСКА. Те публикуваха любопитни материали по повод последния мач, в който сръбската легенда изведе, макар и непряко, футболистите си - срещу ЦСКА 1948.

Гръмките заглавия на запад от София

"Битка за идентичност - ЦСКА София VS. ЦСКА 1948", написа sportske.net и разгледа историята около създаването на ЦСКА 1948 и големия им спор с тима от "Българска армия". Изданието определи шестия сблъсък между двата родни тима с име ЦСКА като "най-вълнуващия мач в историята".

Какво успя да обедини ЦСКА и ЦСКА 1948?

"Защо? И двата клуба, които претендират, че са законни наследници на бившия ПФК ЦСКА София, са в битка за титлата. Толкова различна и същевременно толкова сходна мисия. А именно, те са обединени в борбата срещу Лудогорец, който суверенно управлява България вече 11 години. Сега може да им е краят", пишат сръбските колеги.

Sportske.net отбелязва също така, че двата тима с червени екипи водят битка за титлата и помежду си, като с победата си вчера ЦСКА е избягал на ЦСКА 1948 с 12 точки и е станал недостижим за "клуба, създаден от феновете".

Най-странното градско дерби?

Друго сръбско издание - "Telegraf", определя дербито в Бистрица като "най-странното градско дерби" и добавя в заглавието на материала си: "Истинският" ЦСКА от София е по-добър от "фалшивия" ЦСКА от София". В материала, в който отново е разказана историята на това съперничество, се казва още следното:

"Новият ЦСКА, който трябваше да започне от най-ниско ниво, за няколко сезона стигна до компанията на най-добрите и ето, че сега го гледаме в битка със своя "адаш", както за точки, така и за самоличност". Тук можете да видите транспарантите, с които феновете на ЦСКА 1948 подразниха тези на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички