В Румъния: Смятат колко фенове на ЦСКА ще има на стадиона, Клуж не е играл пред публика от над 6 месеца


В Румъния: Смятат колко фенове на ЦСКА ще има на стадиона, Клуж не е играл пред публика от над 6 месеца
Снимка: Getty Images/Guliver

6382 0

Българският вицешампион ЦСКА ще излезе само след няколко дни за изключително важен двубой от Лига Европа. "Червените" започват двубоите си от груповата фаза във втория по сила европейски клубен турнир срещу румънския ЧФР Клуж в четвъртък (22 октомври) от 19:55 часа.

На хартия това е най-лесният съперник за "армейците", ако изобщо може да се говори за такива на този етап. Останалите опоненти в групата са италианският гранд Рома и швейцарският шампион Йънг Бойс. Домакинство срещу ЧФР Клуж е вероятно най-удобната опция за футболистите на Стамен Белчев, ако искат да започнат подобаващо.

Срещата е на Националния стадион "Васил Левски", а публика ще бъде допусната по новите разпоредби на УЕФА (но само домакинска и съобразена със ситуацията в страната и мнението на властите). Румънското издание sport обръща внимание именно на този фактор, като пресмята колко български привърженици ще бъдат допуснати до трибуните.

От северната ни съседка отбелязват, че отпуснатите билети ще са 12 000 (колко точно е конкретната бройка - вижте тук). Там посочват и друг любопитен факт за местния им отбор. Това ще бъде първият им мач с публика на стадиона от над 6 месеца насам.

Разбира се, феновете на ЦСКА играят огромна роля за клуба и помагат значително, като дори в двубоите от Лига Европа на стадион "Българска армия", когато те нямаха право да присъстват, се събираха в близост до него и отново подкрепяха своите любимци.

Румънците са сериозно изпитание и играчите на Стамен Белчев ще трябва да подобрят значително представянето си от последния си мач - равенство срещу Берое (1:1). Клуж също имаше двубои в събота (17 октомври), като го спечели с 2:1 срещу Ботошани. Точни бяха Габриел Дебелюх и Пауло Винисиус.

След мача със заралии Белчев призна, че Юнус Санкаре е с травма, като не е ясно точно каква е тя и дали и доколко готов ще бъде за сблъсъка след няколко дни. От ЧФР Клуж пък продадоха една от звездите си само преди дни.

Със същия начален час (19:55 българско време) е и другият сблъсък от групата между считаните за фаворити за първите две места - Йънг Бойс срещу Рома. Мачът ще е в Швейцария. А ето коя телевизия ще предава мачовете на ЦСКА в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички