Може ли COVID-19 да е скритият коз за ЦСКА за нещо голямо в Лига Европа?


Може ли COVID-19 да е скритият коз за ЦСКА за нещо голямо в Лига Европа?
Снимка: Getty Images/Gulliver

4446 0

ЦСКА изпълни голямата си цел и влезе в груповата фаза на Лига Европа. Нещо, което бе дългоочаквано от привържениците и всички в клуба. Сега обаче започват и по-смелите мечти, а именно пробив във втория по сила европейски клубен турнир, който би започнал с излизане от груповата фаза.

Със сигурност задачата е много трудна, но съперниците на "червените" в никакъв случай не се непреодолими - класни, да, но не и непреодолими. Италианският гранд Рома, швейцарският шампион Йънг Бойс и румънският първенец ЧФР Клуж. Единствено "вълците" изглеждат като големия фаворит, а предварителните прогнози са, че останалите три тима ще се борят за втората позиция.

В тези извънредни времена, в които живеем с коронавируса, той може да окаже огромно влияние върху даден сблъсък. От една страна COVID-19 може без покана, неочаквано да ти отнеме ключовите футболисти, а от друга - да стори същото с твоите съперници.

Преди три дни от Рома обявиха, че техният полузащитник Амаду Диавара е дал положителен тест за коронавирус. До гостуването на ЦСКА в Италия (29.10) има много време и почти със сигурност Диавара ще е на линия, но все пак сякаш е загатнато потенциалното влияние на вируса.

От последните часове - при друг съперник на "армейците" - Йънг Бойс, пък има двама с положителни проби, които са поставени под карантина - Мохамед Али Камара и Улисес Гарсия. Разбира се, до двубоя на ЦСКА с швейцарския тим има още повече време - 5 ноември.

В никакъв случай възпитаниците на Стамен Белчев не трябва и няма да разчитат на COVID-19, който най-малкото може да се обърне срещу тях (до този момент двама "червените" играчи са го изкарали - Петър Занев и Ахмед Ахмедов), но е важно да се отбелязва неговото влияние, което е огромно в най-съвременния футбол.

А от ЦСКА официално пуснаха билетите за мача с ЧФР Клуж в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички