В Ирландия проплакаха: Отново съдийска тесла за нас срещу български отбори!


В Ирландия проплакаха: Отново съдийска тесла за нас срещу български отбори!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2685 0

Наставникът на Сейнт Патрикс Тим Кланси не е първата ирландска "жертва" на съдийски отсъждания в мачове срещу български отбори. Това пише ирландското издание Meathchronicle часове след като българският гранд ЦСКА победи ирландския Сейнт Патрикс с 0:2 като гост и го и изхвърли от Лигата на конференциите.

Отпадането на Сейнт Патрикс определено не е по вкуса на местните медии, които в часовете след мача вкупом се хвърлиха да критикуват съдийството в мача. Meathchronicle стигна дори по-далеч, като потърси тенденциозност в съдийските отсъждания в мачове на ирландски отбори срещу български.

Отменили шедьовър на Ирландия на "Васил Левски" преди близо половин век

От изданието пишат, че Кланси се присъединява към ирландските легенди Джони Джайлс и Кевин Моран, които също били жертви на несправедливост срещу български отбори. През 1977 г. Джайлс, който е играещ треньор на националния отбор на Ирландия по онова време, вкарва истински шедьовър във вратата на България, който обаче бива отменен.

Мачът се играе на Националния стадион "Васил Левски" в София, като е квалификация за Европейското първенство. "Лъвовете" печелят с 2:1, но в Ирландия са убедени, че голът не е трябвало да бъде отменян.

Ирландците били ощетени с дузпа и през 1987-а

10 години по-късно и Кевин Моран пострадал от "съдийска тесла" в мач срещу България, след като извършил нарушение извън наказателното поле, но главният арбитър отсъдил дузпа, с която ирландците отново паднали с 2:1.

"Да загубиш е едно, но да загубиш, знаейки, че голът, вкаран във вратата ти не е трябвало да бъде зачитан, е нещо много различно", пише Meathchronicle, като насочва вниманието на читателите си към двубоя срещу ЦСКА от 11 август.

В Ирландия категорични: няма дузпа за ЦСКА!

От изданието пишат, че отсъдената дузпа за ЦСКА в края на мача е дошла след грубо нарушение, извършено срещу техен играч.

Мениджърът на Сейнт Патрикс Тим Кланси пък бе категоричен, че освен, че е имало нарушение срещу негов футболист преди дузпата, в ситуацията при играта с ръка топката се е докоснала първо до ръката на футболист на ЦСКА.

А ето как героят на ЦСКА Иван Турицов коментира дузпата срещу Сейнт Патрикс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички