"В ЦСКА на всеки ъгъл имаше световен или олимпийски шампион": Разказ на 60-годишен юбиляр


"В ЦСКА на всеки ъгъл имаше световен или олимпийски шампион": Разказ на 60-годишен юбиляр
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2018 0

Един от най-популярните футболни мениджъри в България - Лъчезар Танев, празнува своя 60-годишен юбилеен рожден ден. По този повод той даде любопитно интервю, в което се върна към миналото и разказа някои истории от живота си.

Той обясни защо не е успял да стане професионален футболист, като допълни, че това вероятно се е отразило положително върху възможността да стане футболен агент. Той разказа и за престоите си в Спартак Плевен и ЦСКА.

"Откакто се помня, съм с топката. Но баща ми и майка ми държаха да наблягам на образованието. В спортните училища навремето се залагаше на ученето. Доста сериозни преподаватели имаше. Помогнало ми е да се формирам като човек. Не искам да звучи като хвалба, но завърших с 5,95 средното си образование. На 16 направих дебют в първия отбор на Спартак Плевен.

След това играх още 3 години, преминах в ЦСКА и съм много горд. Стремял съм се да бъда всеотдаен към отборите, в които съм играл. Всички тимове тогава имаха отлични футболисти. И в двата отбора по-възрастните играчи ми се довериха, както и треньорите. Аз се гордея, че съм играл с такива футболисти. За ЦСКА мога да кажа, че 80-те и началото на 90-те това беше топевропейски клуб. С всичките възможности като база, възстановителни процедури, условия за работа и за почивка. Мога да добавя, че в този клуб, минавайки на комплекс „Червено знаме“, на всеки ъгъл имаше световен или олимпийски шампион. Имаше шампионски дух. Високо ниво. След това поиграх и в чужбина, но имах много контузии, които ме лишиха от по-добра кариера" - започна Танев пред "Тема спорт".

"Но може би невъзможността да стана голяма звезда в българския футбол ме накара да работя по-усърдно, след като свърших с футбола. Кой знае дали ако беше друга ситуация, нямаше да подходя по-лекомислено след края на състезателната кариера? Нямах избор, защото трябваше да пробивам в професия, която пак беше свързана с футбола. Гмурнах се изведнъж и се учех в движение" - разказа още той.

За ЦСКА пък предстои дуел в челото на класирането срещу непобедения лидер Локомотив Пловдив. Мачът започва в 20:00 часа и ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички