Битката извън терена: Локомотив Пловдив срещу ЦСКА на трибуните - кой кого? (ВИДЕО)


Битката извън терена: Локомотив Пловдив срещу ЦСКА на трибуните - кой кого? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС Kiril Bekyarov / LAP.bg Колаж: Sportlive.bg

3277 0

12-тият кръг в Първа лига ще бъде затворен с дербито между ЦСКА и Локомотив Пловдив. "Армейците" гостуват на "Лаута" в сериозен тест срещу първия във временното класиране.

Очакванията са за здрава битка, екшън на и извън терена и много емоции. Именно последните две обаче понякога взимат връх и всичко друго остава на заден план.

"Червени" срещу "черно-бели" е една от класиките в българския футбол. Враждата между двата тима на зеления "килим" и по трибуните е трудно съизмерима, а срещите им често представляват кошмар за властите.

"Взривоопасно"!

Куп предпоставки всичко това да се затвърди има и преди предстоящия двубой - битката за челните места, ексцесиите от последните години между двете агитки, както и мястото, на което ще бъдат настанени "армейските" привърженици.

Домакините ще открият претърпелия цялостен ремонт сектор за гости в своя дом понеделник вечер. Любопитното е, че въпреки мачът да бива определян като високорисков, те отпуснаха едва 1040 билети на феновете на ЦСКА. По непотвърдени данни, в новата трибуна ще биват допускани и такива на "смърфовете", като двете агитки ще бъдат отделени от плексиглас и полиция.

Това решение само по себе си е рисково и предизвика много коментари, повечето от които от "червената" страна и неодобрителни. Историята помни, че дербито между столичани и пловдивчани не е за подценяване, що се касае до потенциални инциденти.

През 2017-а година се разигра една от най-скандалните случки в историята на българския футбол. По време на двубоя между ЦСКА и Локомотив Пловдив, насред пистата на "Лаута", "червени" и "черно-бели" запалянковци си спретнаха зрелищно меле.

Стотици ултраси влязоха в ръкопашен бой, а играта беше прекъсната. Като причина бе посочена провокация от страна на домакините. Всичко това се случи пред погледа на частната охранителна фирма и полицията, които видимо бяха подценили опасността. Последваха арести и последици за част от хулиганите, но това далеч не ги спря да повторят събитията съвсем скоро.

Къде по ТВ да гледаме дербито между "смърфовете" и "армейците"?

Само месеци по-късно, в Пловдив, се състоя боксов мач между Владислав Кънчев, който е част от "червената" агитка и Виктор Николов, част от "Лаута Арми". На място присъстваха много фенове както на единия, така и на другия отбор.

Емоциите взеха връх след последния гонг. Тогава, само за секунди, залата се превърна в бойно поле. От двете страни прелитаха юмруци, съпътствани от столове, маси и бомби и всякакви други предмети. Впоследствие битката се пренесе и извън сградата.

Изминаха 3 години без особени ексцесии, преди всички да се повтори през 2021 г., когато Локомотив Пловдив гостува в Борисовата градина в мач от родния шампионат. Още преди първия съдийски сигнал трибуните на "Българска армия" придобиха вид на сцена от екшън сериал. 

Значително по-малкото на брой гостуващи привърженици отново предизвика "армейските" такива. "Червени" ултраси от секторите "А" и "Г" притичаха разстоянието до "Б", нападайки "смърфовете". Инцидентът не се размина без пострадали и отново обиколи световните футболни форуми. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички