Капитанът на ЦСКА Юрген Матей посочи голямата разлика за отбора в Първа лига и Европа


Капитанът на ЦСКА Юрген Матей посочи голямата разлика за отбора в Първа лига и Европа
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2449 0

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей говори след поражението с 0:2 от норвежкия шампион Бодьо/Глимт в петия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Той призна, че в Европа отборът играе добре, но не вкарва, докато в Първа лига не играе добре, но реализира и печели точки.

"Имахме проблем с пресата през първото полувреме, през второто го поправихме, но не бяхме максимално добри с топката. Трябваше от първата минута да играем далеч по-добре. Брадли и Турицов трябваше да бъдат по-свободни в игра, трябваше да намерим начин да играем повече с тях, защото са добри в атака. Не се справихме добре с центриранията, особено аз. Трябваше да ги пресираме по-добре. Радвам се, че през второто полувреме бяхме по-добре, борихме се.

През второто полувреме показахме, че можем да се борим срещу силен отбор като Бодьо/Глимт. Съгласен съм, че играем добре с топката в Европа, но не вкарваме. В България е различно - не играем добре, но вкарваме и печелим точки. Иска ми се и да играем добре, и да вкарваме. Предпочитам да играем добре всеки мач и понякога да губим, отколкото да не играем добре. ЦСКА винаги трябва да играе добре.

Показахме, че можем да се възстановяваме след Европа и да играем добре, когато следващият мач е в неделя или понеделник. Те играха умно, смените ни се отразиха положително" - заяви Юрген Матей.

Неговият старши треньор Стойчо Младенов пък се оправда за загубата с изкуствения терен и донякъде с... предстоящия мач срещу Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички