Треньорът на Бодьо/Глимт реши енигмата: Повлия ли прословутият изкуствен терен на ЦСКА?


Треньорът на Бодьо/Глимт реши енигмата: Повлия ли прословутият изкуствен терен на ЦСКА?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4742 0

Старши треньорът на Бодьо/Глимт Киетил Кнутсен говори след важната победа за неговия тим с 2:0 над ЦСКА в груповата фаза на Лигата на конференциите. С нея норвежкият шампион удължи серията си без поражение във всички турнири на цели 22 мача.

Специалистът призна, че така коментираният изкуствен терен в действителност помага на неговия отбор, когато там гостуват отбори, които не са свикнали на такава настилка. Все пак отсече, че това е Северна Норвегия и положението е такова.

"Доволен съм от първото полувреме, пресирахме ЦСКА много добре през първата част, мисля, че контролирахме срещата напълно, успяхме да поведем. Но през второто полувреме останах с усещането, че гледахме друг двубой. Те бяха много по-добри от нас, контролираха притежанието. И все пак усещах, че в защита контролирахме резултата. Нямахме топката, колкото преди това.

Не беше лесно за нас да стигнем до нея и да атакуваме. Серията ни е страхотна за играчите, за целия щаб и за клуб. Много сме щастливи и доволни от ситуацията. Остава ни още един двубой, много важна среща срещу Зоря Луганск, имаме мач и в първенството, който е много важен. Нямаме търпение да играем със Зоря.

ЦСКА изглеждаше по подобен начин и сега, и през септември, имат добри индивидуалност. Понякога имаха страхотни възможности, когато получаваха топката, ние пък намираха пространствата между линиите - така бе и в първия двубой, и сега. ЦСКА е много добър отбор. Теренът наистина ни дава голямо предимство, но така е в Северна Норвегия. Щастлив съм, че играем силно вкъщи и че играем на такъв тип игрище" - заяви Кнутесен.

Една от големите звезди на ЦСКА дори призна, че именно на изкуствения терен се дължи тежкото начало, защото тимът не се е адаптирал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички