Юрич: Нямам желание за футбол заради ЦСКА, разбиха сърцето ми


Юрич: Нямам желание за футбол заради ЦСКА, разбиха сърцето ми
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1655 0

Отношението към него в ЦСКА е разбило психиката на Томи Юрич и е отнело желанието му за футбол. Това обяви самият нападател, който тези дни се раздели с българския клуб. Австралиецът премина в ЦСКА през лятото на 2019 година, но за повече от година на "Българска армия" записа само 11 мача и 1 попадение. Футболистът е готов да се завърне към своя спорт, но само след като си "изчисти съзнанието" от лошия си период в ЦСКА.

Юрич посочи, че през 15-те месеца в България е видял смяната на 6-има треньори и всеки път се е надявал, че новият ще му даде шанс за игра. Това обаче не се случи. Австралийският национал осъди и клубната политика на "червените", сравнявайки ги с американския президент Доналд Тръмп. "15-те му месеца в българския гранд подкопаха неговото желание за футбол. Шест различни треньори и достатъчно клубна политика, за да накара дори Доналд Тръмп да се изчерви, не помогнаха на каузата на Юрич по време на смазващото душата източноевропейско приключение", пише "The world game".

Изданието посочва и че като капак на всичко нападателят се е разболял от коронавирус у нас и е претърпял няколко "мрачни контузии". Но това, което най-много го е наранило, е това, че не е бил пускан в игра, дори когато е бил здрав и в кондиция.

"Влизаха различни треньори и вие винаги имате онази малка надежда, че нещата може да се променят във ваша полза. Но тогава осъзнавате, че много неща не зависят от треньора. Това е най-трудната за приемане част и тогава разбирате, че е време да напуснете, да се освежите и да започнете нещо ново", коментира Юрич пред "The world game".

"Това, което се случи в ЦСКА, малко разби сърцето ми. Всичко бе позитивно в началото, но след това нищо не се получи. Това беше просто твърдо за поглъщане хапче и трябва да отида някъде, където отново да се почувствам здрав. Доволен съм, че тази глава е зад мен", допълва футболистът. А каква е историята на Юрич до идването му в ЦСКА вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички