Юрген Матей спечели награда и обясни защо ЦСКА не играе добре в Лигата на конференциите


Юрген Матей спечели награда и обясни защо ЦСКА не играе добре в Лигата на конференциите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1519 0

Централният бранител на ЦСКА Юрген Матей бе избран за "Играч №1 на 14-ия кръг на Първа лига" в конкуренцията на Тодор Неделев и Билал Бари. Футболистът на "армейците" получи 7 гласа, този на Ботев 5, а нападателят на "сините" - 4. 

Матей отбеляза невероятен гол срещу ЦСКА 1948 от огромна дистанция - ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ от награждаването му в Пресклуб "България"!

"Благодаря на всички, които са гласували за мен в тази класация. Също така благодаря на съотборниците си. Колкото до гола - късметът винаги е важен в спорта. Имах късмет, когато нанасях този удар. Преди също съм вкарвал такъв гол. Реших да опитам и този път и то стана. Получих топката от Брадли Мазику и стрелях", разказа Матей.

"Това да съм капитан на голям тим като ЦСКА е изключително чувство, отговорност и чест. Опитвам се да давам всичко от себе си за отбора. Благодаря на треньора, който определи аз да бъда първи капитан. Това е изключителна отговорност и на терена, и извън него. Въпреки че съм капитан, останах себе си и гледам да давам от себе си най-доброто, за да помагам", посочи още той.

"Голът, който вкарах, е най-красивият в кариерата ми. За феновете... Атмосферата бе като приятелски мач, контрола. Естествено, че липсваха. Когато вкараш гол няма как да споделиш радостта от вкарания гол с тях. Надявам се, че те ще се върнат скоро на стадиона и ние ще продължим заедно с тях. Разбира се, ако имаше фенове вероятно щях да изразя радостта си от гола по по различен начин. Чувството на щастие е по-наситено, когато има фенове на стадиона".

"Не мисля, че сега играем по-лошо от времето, когато влязохме в групите на Лигата на конференциите. Някак не успяваме да вкараме гол. Играем 60-70 минути по-добре от другия отбор, но някак не успяваме. Не казвам, че преди това сме играли по-зле. Искаме и в групите да се доказваме и да бъдем толкова добри. Липсва ни постоянството. Един мач играем добре, на другия слабо. Трябва ни по-голямо постоянство, за да има повече успехи", смята защитникът и направи коментар за своето бъдеще:

"В живота се случват и хубави, и лоши неща. Всичко може да се случи. Щастлив съм сега в София и бих искал да продължа договора си и да остана тук. До края на зимата съм фокусиран върху футбола. После очаквам разговори. Аз самият бих искал да остана в отбора. Каквото и да се случи пред футболистите се откриват различни възможности".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички