Бивш играч на Левски: Стойчо Младенов има голяма роля за израстването на моя внук


Бивш играч на Левски: Стойчо Младенов има голяма роля за израстването на моя внук
Снимка: LAP.BG

2705 0

Бившият играч на Левски Тодор Барзов даде интервю пред "Тема Спорт", в което заяви, че старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов има много голям принос за израстването на неговия внук - Георги Йомов.

Футболистът, който направи име в Спартак Плевен между 1971 и 1976 година, има 148 мача за "сините", в които е отбелязал 21 гола.

"Дадох много важен съвет на Георги и се радвам, че ме послуша. Ако не се възстановяваш добре в програма, в която играеш през 3 дни, това веднага ще се отрази на физическото ти състояние и съответно на представянето ти".

"За щастие, той разбра това, което му казах и дойдоха силните му игри през този сезон. Но и вие видяхте, че в последните мачове се поумори и това веднага се отрази на изявите му, които не бяха достатъчно добри", признава Тодор Барзов.

"При него със сигурност влияе умората. Виждате, че другите футболисти пък се контузват. Всичко това е в резултат на пренатоварване. Тези играчи просто не са свикнали да играят в режим четвъртък-неделя и това ясно си пролича в последния месец. Когато краката са натежели, това прави и мозъкът по-бавен".

"Нямам мнение за фланговите футболисти в отбора (б.р. - на ЦСКА). Със сигурност знам, че конкуренцията е едно от най-важните неща във футбола. Тя ражда качество. На всяка позиция трябва да има по двама равностойни футболисти. Пък тогава нека който е в добра форма да играе. На Георги съм му казал: "Влизаш, играеш, даваш всичко от себе си и хората ще те оценяват". Сега му е времето да си оправи живота във футбола. Никой няма да му помогне, аз вече съм куц кон, нищо не мога да направя. Най-важното е, че ме слуша за някои работи. Моето мнение е, че се представя много добре", смята бившият футболист.

"Стойчо Младенов има много положително отношение към Георги и има голяма роля за неговото израстване. Самият той е много доволен от взаимната им работа, от тренировките, които провеждат. Представя се много добре, отбеляза важни голове, но в същото време не е егоист, старае се да комбинира със съотборниците си. Дано продължава така за в бъдеще. Лошото е, че получи лека травма сега, но доколкото знам вече тренира и много скоро ще се завърне в игра".

Тодор Барзов даде оценка и за работата на Ясен Петров в националния отбор на България:

"В последните срещи на националния отбор се видя, че Ясен Петров си изгради представата за титулярен състав и вече моделира тима според своите виждания. Но тепърва му трябва време, за да промени нещата, които откъм резултати изобщо не изглеждат добре, и да се докаже", смята той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички