Юрген Матей след отпадането на ЦСКА: Оцелявахме в торнадото, не можем да виним никого


Юрген Матей след отпадането на ЦСКА: Оцелявахме в торнадото, не можем да виним никого
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2679 0

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей направи интересен коментар след отпадането на „червените“ от евротурнирите. Армейците загубиха с 0:2 реванша от плейофите срещу Базел в Швейцария и се разминаха с участие в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Всички могат да видят, че беше труден сблъсък. Все пак всеки, който игра днес, игра добре Опитахме се да оцелеем. През първото полувреме беше трудно. Бусато няколко пъти ни спаси. Трябва и късмет. Имахме го. Втората част стояхме по-добре като отбор. Контролирахме мача по-добре, но вкараха два пъти. Все си мисля, че би могло да сме горди от силата, която показахме. Лошо е, всички се чувстват зле, но трябва да се фокусирахме върху следващите мачове“, коментира Матей.

Не мисля, че ни изненадаха. През първото полувреме лесно губехме топката. Бусато успяваше да ни спаси, но не мисля, че ни изненадаха. Стартираха силно, ние просто оцелявахме на моменти в торнадото. След всяко спасяване на Бусато ставахме по-уверени, но не удържахме дълго и вкараха накрая“, продължи нидерландският защитник.

Трябва да си ефективен в такива мачове. Знаеш, че няма да получиш толкова много положения. Виждате колко упорито се трудиха всички. Със сигурност се постараха и вложиха енергия. Не можем да виним никого. Трябва да си ефективен и да имаш късмет. Късметът не беше с нас достатъчно дълго“, анализира той.

Имаше възходи и падения в тази квалификационна кампания. Показахме много добър двубой и един не чак толкова добър. Трябва да сме честни. Те създадоха повече положения. Да, имахме борбен дух. Можем да продължим да се борим. Във футбола успехът идва рано или късно“, призна Юрген.

Трябва да забравим тази кампания, защото следващия мач е съвсем близо. Нормално е да ни повлияе този двубой. Като дойдеш тук след спечелен мач, нормално е да има щети от психологическа гледна точка. Ние сме професионални футболисти. Утре се събуждаме и забравяме. Ще ни направи по-силни като отбор“, завърши Матей.

А ето какъв е първият коментар на Саша Илич след сбогуването с Европа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички