Базел се възползва от две грешки на ЦСКА и се класира за Лигата на конференциите


Базел се възползва от две грешки на ЦСКА и се класира за Лигата на конференциите
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7866 0

ЦСКА не успя да се класира за груповата фаза на Лигата на конференциите, след като загуби гостуването си на Базел с 0:2. Попаденията паднаха през втората част, реализирани от опитните Фрай и Ланг в 66-ата и 84-ата минута. Домакините контролираха срещата през цялото време, а "армейците" не успяха да покажат офанзивното си лице и поради тази причина не достигнаха до европейския клубен турнир.

Базел започна с натиск от първата секунда на срещата, но първото по-опасно положение дойде едва в 17-ата минута, когато Густаво Бусато парира два поредни удара, вторият от които изключително опасен. След шест минути Милър пък опита със странична ножица, но бразилският страж отново се намеси.

С течение на времето ЦСКА потърси попадението и до края на първата част създаде две опасни положения, но без успех. Първо Туфегдчич отправи изключително неточен удар около 30-ата минута, а в добавеното време на първата част Маурисио Гарсес пропиля най-чистото положение за тима през целия мач. Междувременно Милър също бе близо до гол, но също не уцели вратата.

През втората част домакинският натиск даде резултат и в 66-ата минута капитанът на тима Фабиан Фрай успя да открие резултата след груба грешка в "червената" защита. Възпитаниците на Саша Илич забравиха опитния играч и след добър пас на Ндойе откри резултата.

Швейцарският гранд наказа нова грешка на българския колос в 84-ата минута, когато отново играч бе изпуснат, а освен това въпросният голмайстор Ланг успя да мушне топката между краката на Бусато, който до този момент се представи отлично.

Преди второто попадение Джонатан Линдсет успя да създаде главоболия за противниковата отбрана, но бе отсъдена засада. След втория гол "червените" се отвориха и в продължението на срещата създадоха опасни положения, но без успех. "Червено-сините" също създадоха опасни атаки в оставащите минути, но не последва нищо опасно.

По този начин ЦСКА отпадна от европейските клубни турнири на крачка от груповата фаза в Лигата на конференциите!

Първо полувреме:

Домакините очаквано започнаха агресивно и се впуснаха в атаки от първата секунда. В една от тях Юрген Матей се хвърли на шпагат, за да спре опита на швейцарците в зародиш. Това му донесе жълт картон в третата минута.

В 17-ата минута Густаво Бусато "блесна" след чудесна намеса. Първо той отрази удар по земя, но топката се върна в противника, който изпрати висок изстрел. Бразилецът съумя да се изправи и да постави тялото си пред топката, която се отби от лявата му ръка.

След шест минути Милър пробва да отиграе акробатично и със "странична ножица" нанесе красив удар. Бусато обаче отново бе на чудесна позиция и спаси!

Три минути преди първия половин час "червените" изпълниха корнер, след който Хиц се намеси колебливо и след пас на Гарсес топката попадна в Туфегдчич. Опитът на сърбина се оказа крайно неточен.

В първите секунди на 4-минутното добавено време Милър пое дълъг пас по левия фланг и напредна до наказателното поле, но опитът му бе неточен.

Малко по-късно дойде и вероятно най-опасното положение за първата среща, в което Маурисио Гарсес успя да се измъкне от засадата по чудесен начин при нахлуването си във вратарското поле, но се забави с решението си и пропиля чистата възможност.

Второ полувреме:

Втората част започна отново под натиска на домакините, а в първите десет минути срещата се разкъса поради редица фалове. Швейцарският гранд контролира топката през 60% от първите 55 минути в срещата.

Гол! Базел открива резултата в срещата и изравнява общия резултат след попадение на Фабиан Фрай в 66-ата минута. Той бе изпуснат от отбраната на ЦСКА и се озова очи в очи срещу Бусато след извеждащ пас на Ндойе. Капитанът на домакините не сгреши и се разписа! 1:0!

В 77-ата минута асистиралият при първия гол бе напът да засече центриране в наказателното поле, но Гарсес го разколеба и не се стигна до нещо опасно. Малко по-късно "армейците" стигнаха до корнер, като последвалият висок пас бе засечен от Матей, но ударът му мина над напречната греда. 

8 минути преди края на редовното време Джонатан Линдсет се пребори с противников играч.

Гол! В 84-ата минута Ланг удвои разликата в срещата, след като бе изведен на чиста позиция и се възползва от нея. Той мушна топката между краката на Бусато! 2:0!

Стартови състави:

БАЗЕЛ: Хиц, Лонг, Комос, Нуху, Пелмард, Бургер, Фрей, Ндойе, Милар, Амдаоуни, Зечири

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Петров, Вион, Юга, Гарсес, Линдсет, Туфегджич, Бамба

Преди мача:

"Армейците" влизат в срещата като аутсайдери и без титулярния си ляв бек - Брадли де Нойер. Холандецът изтърпява наказанието си след мелето при гостуването на Сейнт Патрикс Атлетик, а на негово място се очаква отново да стартира Християн Петров, който се представи отлично в първия двубой.

В групата на "червените" се завръща изкаралият вирус Станислав Шопов. Именно заради болестта той отпадна от групата за първия плейоф. Той обаче се очаква да остане на резервната скамейка, докато Саша Илич вероятно ще заложи за първи път на два еднакви стартови състави в последователни срещи. Това ще бъде първи двубой за ЦСКА, след като победиха Базел в София.

От швейцарския тим пък не изразиха притеснение след загубата на българска територия и увериха привържениците си, че ще направят всичко по силите си за положителен резултат днес. Те изиграха една среща през уикенда, в която разбиха аматьорския Алшвил с 5:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички