Унищожителна статистика: Историята е изцяло зад ЦСКА срещу Славия за Купата


Унищожителна статистика: Историята е изцяло зад ЦСКА срещу Славия за Купата
Снимка: Ivan S. Ivanov

1235 0

ЦСКА и Славия отново се изправят един срещу друг само дни, след като го сториха в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. "Червени" и "бели" не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 на стадион "Александър Шаламанов".

Този път обаче двата тима ще спорят за място на 1/4 финалите в Купата на България. "Армейците" гостуват в "Овча Купел" във вторник (05.12) от 17:30 часа. Те не убедиха с изявите си срещу отбора на Златомир Загорчич, но пък статистиката е изцяло на тяхна страна.

Какво говори тя?

Предстоящата среща ще е 22-рата такава между тези два съперника за Купата на България. Въпреки сериозния набор от мачове, Славия изобщо не се радва на срещите си с 31-кратните шампиони, припомня "Тема Спорт".

Във всичките тях "армейците" продължават напред цели 10 пъти (изключвайки финалните дуели) срещу едва 1 успех за "белите". Грандът от "Българска армия" бива побеждаван само 3 пъти и нито веднъж в дома на Славия. 

Две от допуснатите поражения са на националния стадион "Васил Левски", а другото дойде в дома на ЦСКА миналата година. И тогава обаче "червените" продължиха след изпълнение на дузпи.

Ето как изглежда балансът на срещите:

20 мача, 14 победи за ЦСКА, 3 равенства, 3 победи за Славия; 10 пъти ЦСКА продължава напред, 1 път Славия продължава напред.

Къде по ТВ да гледаме двубоя между "червени" и "бели"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички