УЕФА няма да подмине ЦСКА заради социалната дистанция


УЕФА няма да подмине ЦСКА заради социалната дистанция
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2383 0

ЦСКА няма да бъде подминат от УЕФА заради липсата на социална дистанция на стадион “Васил Левски” при загубата от Клуж с 0:2. Наказанието обаче може да бъде само предупреждение, пише "24 часа".

По-сериозната глоба ще бъде заради поведението на Юнус Санкаре. При смяната си той се разбесня, подмина като стълб Стамен Белчев и започна да раздава ритници. При един от тях една пълна бутилка вода падна на терена. Вратарят на румънците го извади от терена.

И двете неща са описани в доклада на дежурния делегат Виталий Данилченко от Украйна. Той обаче бил повече от доволен от подготовката на стадиона за двубоя, като предварително всичко бе обозначено и забранените седалки бяха залепени. УЕФА обаче няма право да санкционира, а всичко е в ръцете на местните власти.

 В крайна сметка бойкотът на сектор “Б” е довел до проблема на стадион “Васил Левски” със социалната дистанция. Нито един фен на ЦСКА не иска да седи на тази трибуна. Но билетите вече са били продадени. Така преди началото на мача стана миграция между секторите.

Хората от “Б” навлязоха във “В”, а тези от “В” се насочиха към агитката в “Г” и така се стигна до струпването на прекалено много хора. В София бяха разрешени 12 000 билета, които са продадени. На входовете имало броячи, като след достигането на необходимата бройка те са се затваряли. Ето какви обвинения още бяха хвърлени към ЦСКА за липсата на мерки по трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички