Турицов: Плаках след дузпата, ако имаше срещу Левски, пак щях да я бия


Турицов: Плаках след дузпата, ако имаше срещу Левски, пак щях да я бия
Снимка: facebook / cskasofiaofficial

5355 0

Бившият капитан на ЦСКА Иван Турицов се върна към прословутата изпусната дузпа срещу ЦСКА 1948, коствала титлата на тима през миналия сезон. Той призна, че е плакал след пропуска, че не е имало друг желаещ да бие от бялата точка тогава и че щеше да поеме изпълнението дори в следващия мач с Левски.

"Тежък момент за мен и всички "червени" фенове. Наистина след самия мач беше много тежко специално за мен, защото едва ли не аз бях грешник. Вечерта почти не спах, само за това мислех. Да, имаше много сълзи в очите ми. Даже след като свърши мачът, не исках да го показвам още на терена, беше ми много тежко и доста плаках.

Това беше първата ми изпусната дузпа и това дойде в най-важния момент - и за мен, и за всички фенове, които обичат ЦСКА. Сега вече може да се каже, че дузпата е забравена. Е, и след 30-40 години, ако ме питаш за тази дузпа, ще се сещам, но сега гледам това въобще да не ми влияе на тренировъчния и футболния процес като цяло. Защото такъв тежък момент за един професионалист може да му повлияе доста лошо", призна Турицов пред "Блиц TV".

"Хиляди съобщения от фенове получих в подкрепа след пропуснатата дузпа. Във всякакви социални мрежи се свързаха с мен, не само по телефона. Не съм избирал ъгъл. Той тръгна в същия, защото явно вече всеки вратар научи моето изпълнение на дузпите, той просто остана до последно и... малшанс, това е. Тогава единствено аз бях изпълнителят на дузпите. Не е искал някой друг да я бие и аз да не съм му дал. Казах и на треньора след това, когато говорихме за този момент, че аз съм искал и съм усетил, че желая да бия тази дузпа и дори, ако и в следващия мач срещу Левски имаше дузпа, пак аз щях да я бия", категоричен бе бранителят.

Запитан дали, ако сега тимът получи дузпа, той би искал да я изпълни, защитникът заяви: "Аз съм готов. И сега да има мач, готов съм да бия, но това е вече решение на треньора. Ако реши, че иска аз да изпълнявам, съм готов със сигурност.

"Всички ме подкрепиха, от никой не съм чул лоша дума - "защо не я би в другия ъгъл, защо не я вкара?". Аз щях да съм най-щастливият човек, ако я бях вкарал", отговори той на въпроса как е реагирало ръководството на изпуснатата дузпа. А ето какво преживя в рамките на 5 часа Турицов около мача със Сепси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички