Треньорът на Македония ГП възхвали ЦСКА и разказа за подготовката на своя тим в Банско


Треньорът на Македония ГП възхвали ЦСКА и разказа за подготовката на своя тим в Банско

1387 0

Треньорът на Македония ГП – Мухарем Байрами, даде интервю за „Дарик“ радио и „dsport“ около месец преди сблъсъка на неговия тим с ЦСКА във втория предварителен кръг в Лигата на конференциите. Македония ГП е едва вторият отбор в треньорската кариера на Байрами, който е водил още и Шкупи, отново от Северна Македония.

"Сред най-тежките противници беше ЦСКА. Като помислим, няма да се налага да пътуваме много и ще имаме отлично съседско дерби. Знаем за силата на ЦСКА, знаем за какъв клуб става въпрос, това е един гигант в нашия регион. Ще бъде отличен тест за нас да се изправим срещу ЦСКА в тази надпревара", започна Байрами.

"Няма как да не се говори за силата на ЦСКА и за това какъв клуб е, какъв бюджет има, с какви футболисти разполага. Мислим, че ЦСКА е фаворит, въпреки че в последно време във футбола виждаме, че се случват някои изненади. И ние се надяваме да покажем най-доброто на което сме способни срещу ЦСКА, но все пак ЦСКА е ЦСКА и е голям фаворит, но винаги може да стане чудо.

Не искам да споделям силните ни страни. Като клуб искаме да открием силата на ЦСКА. При нас предимство може да бъде това, че можем да гледаме как е играл ЦСКА в евротурнирите през последните две години. Така ще можем да анализираме този голям клуб, да анализираме не само силните, но и слабите страни на нашия противник. Така ще можем да ги използваме", разкри той.

Байрами сподели, че за него най-важни са официалните мачове на ЦСКА и как „армейците“ са се представили в евротурнирите през последните две години.

"Още не сме започнали да гледаме контролите на ЦСКА, но скоро ще започнем да ги анализираме. За мен отправна точка ще бъде представянето на отбора в Европа в последните години. Нормално е сега да гледам и подготовката им, но най-важни са официалните мачове на ЦСКА, защото те ще ми дадат най-правилна информация.


Ние имахме и други подготовки в Банско. Македония Гьорче Петров всяка година се готви в Банско и това не е нещо ново. Няма причина да сменяме мястото заради това, че ще се изправим срещу отбор от тази страна. В Банско има отлични условия за работа и дори да не правим подготовка в Банско, ЦСКА пак може да ни проучи, тъй като сега се намира по-лесно информация за всеки клуб, за всеки играч. Затова не се притеснявам", добави специалистът за подготовката на тима си и условията в Банско.

Мухарем Байрами сподели и очакванията си относно треньорския дуел на пейките на двата тима между него и Саша Илич от ЦСКА.

"Аз вече играх с Шкупи в Лига Европа. Имам опит като треньор, въпреки че съм млад. Все още обаче навлизам в треньорския занаят. Аз ще се постарая да подготвя отбора и да представим по най-добрия начин държавата ни срещу ЦСКА. Ще играем по възможно най-добрия начин. Що се отнася до Саша Илич - той беше много добър футболист, играл е в големи клубове. Ще е интересно да се надиграваме с него.

Не, не съм се срещал с него по турнири. Аз съм го гледал като играч, но не сме се срещали. Това ще бъде първа среща между нас", призна треньорът на северномакедонците, който каза, че не се познава с български футболисти и треньори. "Не, не се познавам с никой от България“.


„Ние играем на много малък стадион. Ако играехме на по-голям стадион, сигурно много фенове на ЦСКА щяха да дойдат на мача. От наша страна, се надяваме да дойдат фенове, но не се надяваме на много голям брой наши привърженици на мача", изрази надежда младият наставник на Македония ГП.

Старши-треньорът на съперника на ЦСКА каза на какво според него се дължи и възходът на националния отбор на Северна Македония.

"Мисля, че това се започна през 2016 г., когато отборът до 20 години игра на Европейското и се справи много добре. Това е едно много добро поколение. После това поколение отиде при мъжете. Успехът на Северна Македония се дължи на това, че всички футболисти играят в силни отбори и играят редовно. Освен това е показателно, че когато имахме чуждестранни треньори, не успявахме да се представяме добре. Сега с Игор Ангеловски направихме добри резултати и се класирахме за Европейското. След това с Благоя Митревски също направихме добри неща и именно това е ключът - родните треньори", завърши Байрами.

Вижте още: Ето къде ще гостува ЦСКА в Северна Македония

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички