Треньорът на БАТЕ: ЦСКА е бърз и атакуващ отбор, но идваме за победа


Треньорът на БАТЕ: ЦСКА е бърз и атакуващ отбор, но идваме за победа
Снимка: Guliver/GettyImages

1655 0

Старши треньорът на БАТЕ (Борисов) Кирил Алшевски съжали сериозно, че няма да може да разчита на своите лидери в двубоя срещу ЦСКА за Лига Европа. Както е известно, част от най-добрите играчи на БАТЕ са с коронавирус и не пътуваха с отбора за София, което би трябвало да наклони везните в полза на домакините, които влизат в битката като непоставен отбор. 

Въпреки че няма да разчита на Станислав Драгун и Игор Стасевич, Алшевски е подготвил "домашното" си и е проучил внимателно опонента в четвъртък вечер и засипа с комплименти атакуващия стил на "армейците". 

"Наясно съм с много неща за съперника - това е балансиран и много силен отбор. Играе бърз и атакуващ футбол. Най-вече по двата фланга. Наясно сме за какво става въпрос", каза Алшевски по време на пресконференцията си. 

"За съжаление, нещата се променят без нашите двама лидери. Винаги сме побеждавали българските отбори, но това е ставало изключително трудно. Знаем, че ЦСКА е побеждавал беларуски отбори, но се надяваме да променим традицията", допълни треньорът. 

Както е известно, през последните години в беларуския гранд се промениха много неща, а отборът имаше 13 поредни титли преди да се срине в последните два сезона. Въпреки това Алшевски е категоричен, че единствената алтернатива пред БАТЕ е победата. 

"Въпреки че съм млад специалист, целта пред мен е само победа. БАТЕ гони в евротурнирите само победи. Въпреки всички проблеми, които имаме, нашите футболисти знаят как да играят европейски мачове. Шансовете са 50/50. Ако се наложи, ще играем и продължения. Важното е крайният резултат да е в наша полза", отсече треньорът на гранда от Беларус. 

В тима от Борисов може и да имат сериозни проблеми преди срещата, но и при "червените" положението не е розово, след като стана ясно, че трима важни за ЦСКА футболисти със сигурност пропускат двубоя срещу БАТЕ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички