Големите звезди на БАТЕ Борисов със сигурност пропускат мача с ЦСКА, защо те са толкова важни?


Големите звезди на БАТЕ Борисов със сигурност пропускат мача с ЦСКА, защо те са толкова важни?
Снимка: Getty Images/Guliver

6823 0

Големите звезди на БАТЕ Борисов - полузащитниците Станислав Драгун и Игор Стасевич, със сигурност ще изпуснат мача срещу българския ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Той ще се състои в четвъртък (17.09) от 20:00 часа.

Двамата бяха дали по 1 положителен и 1 отрицателен тест за коронавирус, като участието им срещу "армейците" бе под въпрос. Сега обаче вече е напълно ясно - местното издание tribuna разкрива, че те категорично няма да летят до София за сблъсъка на "Българска армия".

Освен, че е посочено това твърдение, в беларуското издание отбелязват, че БАТЕ има богат избор от много добри полузащитници, които да заместят двамата лидери. Преди това обаче е изложена статистика на Драгун и Стасевич, която потвърждава важността им за отбора.

За този сезон двамата са замесени в цели 27 гола от общо 49-те за отбора. Драгун има участие в 12 (6 гола и 6 асистенции), докато Стасевич - в 15 (6 гола и 9 асистенции). Първият има 1 попадение и 3 голови подавания само за последните 4 мача.

Според "InStat Index" - Стасевич е най-добрият футболист в цялото първенство на Беларус. Освен това, той дава най-добри ключови пасове (средно 4,8 на мач, от които 2,6 са точни), най-добри подавания в противниковото наказателно поле (средно 14 на мач, от които 8 точни), най-добър при центрирания от статично положение (средно 7 на мач, 3,8 точни). И за завършек към Игор е написано, че е лидерът и капитанът на отбора и играта се гради около него.

Станислав също носи много на БАТЕ. Той е в топ 3 в отбора по най-много ключови асистенции. Освен това, той сред най-фаулираните играчи в цялото първенство, като печели средно по 3 нарушения на двубой. Печели над 55% от единоборствата, което е най-високият процент за халф в лигата (без да се броят дефанзивните полузащитници).

Кои футболисти могат да заместят двамата? След изложената статистика тази задача изглежда изключително трудна, но в Беларус изрично подчертват: "БАТЕ разполага с много на брой силни играчи в полузащитата". Едно от 3-те свободни места в полузащитата ще е за Евгени Яблонски.

Дмитрий Баха ще застане до него, а един измежду Александър Володко и Витлюм Витлюмсон ще трябва да замести Драгун. Предвид факта, че Володко получава много рядко шансове, Витлюмсон изглежда фаворит за титулярното място. Той започна като титуляр в последния двубой срещу Смолевичи и дори се разписа два пъти за победата с 5:2.

А откъде може да дойде най-голямата заплаха за ЦСКА срещу БАТЕ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички