Стамен Белчев изброи две неща, които ще помогнат на ЦСКА да елиминира БАТЕ


Стамен Белчев изброи две неща, които ще помогнат на ЦСКА да елиминира БАТЕ

1464 0

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев даде пресконференция преди домакинството на БАТЕ Борисов от втория предварителен кръг на Лига Европа. Срещата на стадион „Българска армия“ започва в 20:00 часа в четвъртък. Той е категоричен, че няма да допусне подценяване заради това, че двете големи звезди на БАТЕ няма да играят и очаква манталитет на победители от своите играчи.

"БАТЕ е един организиран клуб, във всеки момент знае какво преследва. Най-важното, за да продължим напред, са дисциплината и колективът, който трябва да покажем по време на целия мач. Отборът на БАТЕ Борисов не е прекъсвал първенството, това дава донякъде предимство на тях – един отбор, в който футболистите играят от дълго време, имат синхрон, но когато нещата се решават в един мач, всичко е възможно. Вижте, отборът имне зависи от 1-2 футболисти, ако ние подценим съперника, който в последните 10 години години влиза и излиза от групите на Лига Европа или Шампионска лига, ще бъде жалко. При мен това няма да се случи“, започна той.

"Мисля, че няма от какво да се притесняваме. При всички положения те имат и слаби места. Най-важно е по време на самия мач как ще изглеждаме, това което сме запланували, да се случи. Единствено, ако имаше публика, щеше да е страхотно за нас, когато няма фенове, мисля, че в един мач, няма значение. Да, разбира се, това го отчитаме. Едно от силните им оръжия са статичните положения – футболисти, които играят добре с глава, от последните им пет гола неслучайно са вкарали четири пъти с глава. Сигурен съм, че задачите в персоналните двубои ще бъдат изпълнени.

"Работим в тази насока и убеждаваме футболистите, че във всеки един мач, в който не влезем на 100%, няма как да се случат нещата. Всеки един от тях трябва да бъде готов за това. Където е нужно поощряване, където е нужен кураж, а и дърпане на уши – имаме разговори.  Всеки футболист на ЦСКА трябва да бъде мотивиран заради името ЦСКА. Трябва футболистите да имат манталитет на победители, за да се случат нещата. Имаме това наум, ако се наложи да бием дузпи. Нека да не бързаме, ако се стигне до там, ще преценим и ще видите изпълнителите. Имаме човек, който ще следи ситуацията със следващия ни евентуален съперник, но сега трябва да сме концентрирани върху това, което предстои“, завърши Белчев.

А откъде може да дойде най-голямата заплаха за ЦСКА срещу БАТЕ - вижте анализ в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички