Тобиас Хайнц: Не мисля да си тръгвам скоро, като феновете на ЦСКА не съм виждал


Тобиас Хайнц: Не мисля да си тръгвам скоро, като феновете на ЦСКА не съм виждал
Снимка: БГНЕС

10149 0

Единственото зимно попълнение на ЦСКА, което обаче бързо започна да се нрави на "червените" фенове - Тобиас Хайнц, сподели първите си впечатления от атмосферата при 31-кратния шампион.

В „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT нападателят заяви, че той и съотборниците му ще се борят с всички сили за триумфират с титлата в края на сезона. Хайнц също говори за трансфера, Лудогорец, феновете и големите си амбиции.

"Усещам много любов от всички тук. В ЦСКА съм от месец и половина и наистина се чувствам обичан. Това е нещо, което никога досега не съм усещал. Играл съм в Турция, Швеция, Норвегия, но такава любов от феновете усещам за първи път. Това ми дава много сила да давам най-доброто от себе си. Те са много директни по един приятен начин и очакват да дадеш всичко от себе си. Те ти казват „ние сме ЦСКА, искаме да си добре”. Това означава много. Чувството е уникално. Вече го усещам. Много съм щастлив, че нещата се случват по този начин", започна Хайнц, отговаряйки на въпроса дали той и съотборниците му вярват, че могат да детронират Лудогорец.

"Ние трябва да мислим така. Ако не го вярваме, няма как да успеем. Мога да ви кажа, че всички вярваме, че можем да станем шампиони. Просто трябва да го показваме всеки мач. Има някои мачове, които се водят по-големи от други, но ние приемаме всеки двубой като финал. Дани Ганчев ни каза същото. Срещу Септември бе финал, сега ни предстои още един срещу Локомотив Пловдив. Това е нашият начин на мислене. Не трябва да мислим твърде много напред в бъдещето. Трябва да останем в настоящето и да сме концентрирани върху следващия мач. Ако правим така, ще можем да побеждаваме във всеки мач и да станем шампиони.

Чувствам се много добре тук още от първия ден. Всички се грижат много добре за мен. Познавам се с Линдсет от преди и той ми помогна много. Мисля, че се вписах много добре, а след като видях каква беше атмосферата на първия мач усетих колко сериозно е всичко. ЦСКА е много добър отбор, със страхотни футболисти и добър треньор, а феновете са просто уникални", допълни той.

За бъдещето и дали то е обвързано с "армейците"

През годините редица футболисти използваха родния гранд като шанс да се докажат и пробият в европейския футбол. Не така обаче гледа на нещата Хайнц, който заяви, че поне към момента вижда бъдещето си на "Българска армия".

"Сега съм фокусиран само върху ЦСКА. Подписах дългосрочен договор, така че мисля само за представянето ми тук. Вълнуващо е, защото това е клуб, който иска да спечели всичко и да играе в Европа. Имаме еднакви цели, така че не съм си мислил и за момент да си тръгвам скоро", коментира състезателят, отговаряйки дали "червените" могат да му помогнат да намери място в националния тим на родината си.

"Трудно е, защото в момента всеки един национал на Норвегия играе в много силен отбор. Нивото постоянно се вдига. Но ако ЦСКА стане шампион и играем в европейските клубни турнири, разбира се, има шанс. В момента обаче не мисля за това. Играл съм за националния отбор на юношеско ниво, след това вече целта ми е да се представям добре за клубния ми тим. Ако го направя, ще видим какво ще се случи", добави той.

Какви са амбициите на Хайнц и с какво надъха той "червените" запалянковци?

"Преди съм казвал, че обичам да вкарвам. Сега играя на различна позиция в друг отбор. Малко съм по-назад на терена. Има някои неща в моята игра, които трябва да подобрявам. Мисля за това, което е по-добре за отбора. Ако вкарам два или 10 гола, важно е това да помага на ЦСКА. Нормално е хората да очакват от мен да отбелязвам много, заради представянето ми миналата година. Надявам се често да съм сред голмайсторите.

Искам всички да знаят, че даваме всичко от себе си. Идваме тук, тренираме на 100% . Както се влагаме по време на заниманията ни, така ще го направим и на мачовете. В съзнанието ни е мисълта, че трябва да спечелим титлата за нашите фенове. Всеки ден работим много здраво , за да успеем. Надявам се всички да останат до нас, сигурен съм, че ще го направят, защото са страхотни. Надявам се, че ще постигнем целите си. Ние ще направим всичко възможно за това", завърши Тобиас Хайнц.

Ето с кой легендарен треньор норвежецът сравни наставника на "армейците" Саша Илич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички