Тибо Вион напомпа самочувствието на ЦСКА за голямата битка с Черно море (ВИДЕО)


Тибо Вион напомпа самочувствието на ЦСКА за голямата битка с Черно море (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

3942 0

ЦСКА записа класически успех с 3:0 над Ботев Враца в първия си официален двубой за 2024 г. Така възпитаниците на Ел Маестро стартираха успешно във временния си дом - Националния стадион “Васил Левски”, който ще приема 31-кратните шампиони, докато трае реконструкцията на “Армията”.

Вион е сред най-дълголетните играчи в тима на ЦСКА

В големия герой за "червените" се превърна Тибо Вион със страхотните му две попадения. Те паднаха в 21-ата и 61-ата минута с условието, че второто дълго време ще обикаля социалните мрежи. Французинът успя да накаже Бариос с топовен удар от над 30 метра. Междувременно Тобиас Хайнц се бе възползвал от грешка на колумбийския страж и бе удвоил в 36'.

Сред ключовите моменти за "червените" в неделя вечер е, че Димитър Евтимов отрази опасните опити в първия четвърт час от двубоя. Гостите имаха шансове и при 0:1, но след второто попадение инициативата остана изцяло за "червените". 

Цял мач записа завърналият се в родния футбол Фернандо Каранга след повече от пет години. Той реализира в края на първата част, но попадението бе отменено поради засада.

Сега пред ЦСКА предстои в събота ключово гостуване на зимния лидер Черно море. "Армейците" временно се изкачват на върха с равни на "моряците" точки (45), но те утре ще гостуват на Лудогорец. "Орлите" са трети в неделя вечер с 42 пункта и два мача по-малко от "червените". 

Ел Маестро бе доволен от атаката

Първо полувреме

Възпитаниците на Ел Маестро започнаха срещата остро и не след дълго създадоха първите опасности пред вратата на Бариос. Срещата продължи да се развива пред вратарското поле на гостите до 10-ата минута. 

ГОЛ! В 21' опитите на "червените" най-накрая сполучиха след доза късмет. Избита топка се озова в Тибо Вион, който я изстреля с едно докосване неспасяемо в долния десен ъгъл на Бариос! - 1:0!

Ситуацията моментално бе разгледана от ВАР за евентуално нарушение на Фернандо Каранга в нападение, но такова не бе свирено и след повторението и голът бе признат. 

Още преди ситуацията с Тибо Вион гостите вече бяха погледнали към вратата на Димитър Евтимов. Поради тази причина традиционната резерва на "Армията" се наложи да направи две ключови спасявания. При едно от тях Генов бе излязал на стрелкова позиция, но стражът скъси ъгъла и реагира мигновенно. 

До изминаването на първия половин час отборите си размениха по още едно опасно положение. Първо стражът на "червените" се наложи да направи още едно ценно спасяване с цената на преднината в полза на домакините. 

Браян Переа отново остана очи в очи с Евтимов, но той смело се хвърли в краката му, за да затрудни максимално колумбиецът. Малко след това Хайнц намери с точно центриране Линдсет в наказателното поле, но вторият нацели гредата. 

ГОЛ! В 36' именно креативният бивш национал на Норвегия се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Ботев Враца. Там Бариос се намеси нескопосано и след центриране изпусна топката в краката на Хайнц. Той без да губи време реализира за 2:0!

В триминутното добавено време Фернандо Каранга успя да реализира във вратата на Ботев Враца. Той прехвърли Бариос, но се оказа, че е бил в нередовна позиция при извеждащото подаване. 

Второ полувреме

След четвърт час игра Каранга нескопосано засече ниско центриране на Иван Турицов и опитът му се превърна в подаване към Линдсет. След това норвежецът не успя да завърши нападението с попадение.

ГОЛ! Тибо Вион реализира след 61' един от претендентите за "Гол на сезона". Французинът намери горния ляв ъгъл на съперниковата врата от повече от 30 метра... 3:0!

В развитието на втората част Ел Маестро пусна футболисти като Шопов, Шакич, Асприля, Стойчев и Матей. По този начин трима бранители (Кох, Махмутович и Санянг) останаха неизползвани резерви + Орлинов. 

Стартови състави

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов – 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 19. Иван Турицов, 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга (К), 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 9. Фернандо Каранга, 11. Матиас Фаетон 

Ботев Враца: 34. Федерико Бариос – 10. Спас Георгиев, 7, Илкер Будинов, 9. Даниел Генов (К), 21. Бубакар Траоре, 23. Браян Мендоса, 13. Мартин Ачков, 10. Браян Переа, 20. Мартин Христов, 77. Стефан Велев, 24. Мартин Смоленски

Преди мача

Възпитаниците на Ел Маестро влизат в серия от 17 поредни победи над Ботев Враца. Те нямат грешка срещу съперника си през последните повече от 11 години. През зимата ЦСКА зимува трети с 42 пункта, а врачани са предпоследни с 13 т.

По-рано през сезона "червените" се наложиха с 2:0, а попаденията бяха дело на Дюкенс Назон и Тобиас Хайнц - първият бе продаден, а норвежецът остава сред големите звезди на "червените". 

Днес на разположение на Ел Маестро няма да бъдат наказаните Кареасо и Бусато. В същото време се очаква завръщането на Фернандо Каранга в официален двубой за "червените". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички