Съдът определи съдбата на Гриша Ганчев по аферата "Захар"


Съдът определи съдбата на Гриша Ганчев по аферата "Захар"
Снимка: БГНЕС

11377 0

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев беше оправдан по всички обвинения, които му бяха повдигнати от прокуратурата в Специализирания наказателен съд, информира сайтът "clubz". Обвиненията бяха по тъй наречената афера "Захар", която се разрази преди известно време. 

Босът на "червените" беше обвиняем по три параграфа: лидер на организирана престъпна група, укриване на ДДС и заплаха за убийство срещу Красимир Стефанов - бивш директор на НАП. За първото обвиняем бе и Данаил Ганчев (синът на собственика на ЦСКА), но днес стана ясно, че Ганчев е невинен по всички обвинения. Заедно с него бяха оправдани както синът му, така и други 8 участници. 

Според информацията, по обвинението за укриване на ДДС сумата е била малко над 700 хиляди лева. Единственият, който е получил присъда, е Милко Талев. Той е управител на една от фирмите, като неговата присъда е 3 години условно плюс 4 години изпитателен срок за получен неправомерно ДДС с неточни фактури. 

Срещу Гриша Ганчев имаше и друго производство през 2019 година, отново за данъчни злоупотреби, но то бе прекратено. 

Докато новините за боса на "червените" от съда са добри, то в клуба нещата не са никак розови след слабата форма, демонстрирана от столичния клуб. На спешна пресконференция ръководството на ЦСКА обяви какви са последствията от слабите резултати (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички