Световна медия изтъкна причината Алън Пардю да си тръгне от ЦСКА


Световна медия изтъкна причината Алън Пардю да си тръгне от ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4617 0

Световната спортна медия SPORTbible отрази новината за напускането на Алън Пардю от ЦСКА след само 34-дневен престой начело на отбора. Изданието обаче и дава друг нюанс на новината, давайки обосновано предположение защо Пардю си е тръгнал от стадион "Българска армия".

Изданието изтъква, че Пардю си е тръгнал от ЦСКА след грозния скандал от мача ЦСКА - Ботев Пловдив, когато тъмнокожи играчи на "червените" бяха замерени с обелки от банани от собствените си привърженици. Това бе прието изключително остро от Пардю, а и от самите играчи.

Според SPORTbible именно тази случка е довела до решението на Пардю да си тръгне от ЦСКА. Ситуацията с бананите се разигра в средата на май, докато от "Армията" обявиха, че Пардю ще води отбора и през следващия сезон в края на април. Очевидно тази случка е оказала влияние на Пардю да промени решението си.

SPORTbible припомня и изказване на Пардю, в което заявява, че за него не е приемливо поведението на феновете. С Пардю си тръгва и неговият помощник Алекс Дайър, който е първият тъмнокож с треньорски пост на стадион "Българска армия".

"За мен беше привилегия да бъда част и да служа на този клуб! За съжаление времето ми тук свърши! Събитията преди и след мача с Ботев (Пловдив) не бяха приемливи нито за мен, нито за моя помощник Алекс Дайър, нито за нашите играчи. Причината никой да не даде интервю след срещата беше, че всички бяхме много възмутени от създалата се и ескалирала ситуация.

Нашите играчи взеха решения да играят само от лоялност и за да защитят клуба. Малката група организирани расистки фенове, които се опитаха да саботират този мач, не са това, пред което искам да ръководя и представлявам отбора. Определено, това не е истинският път за благото на ЦСКА, защото такъв клуб заслужава много повече", каза Пардю на сбогуване с ЦСКА.

Грозните сцени с феновете на ЦСКА бяха отразени чак в Италия (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички