Стойчо Младенов разкри защо е напуснал ЦСКА и отсече: Исках да принудя ръководството да приеме това, което желаех


Стойчо Младенов разкри защо е напуснал ЦСКА и отсече: Исках да принудя ръководството да приеме това, което желаех
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7251 0

Оперативният директор на ЦСКА 1948 - Стойчо Младенов, даде интервю пред "Блиц", в което говори за периода си начело на ЦСКА и заяви, че е бил принуден да работи с футболисти, които не са били негов собствен избор:

"Не е моя работа да коментирам противниците, но имайки предвид, че аз бях там, мога да кажа следното. Виждате, че 70% от селекцията се промени, влязоха много нови хора. Оказа се, че съм прав за това, което говорех - за качеството на футболистите и за промяната, която трябваше да се направи още по мое време. Но не се случи. Аз нито в лятната селекция бях участвал, нито в зимната след мача с Лудогорец", разкри Младенов и допълни:

"Тогава трябваше да ми се даде възможност да направя селекцията, за да можем да постигнем целта, която беше събарянето на Лудогорец от първото място. Това не се осъществи. Подмяната и подбора на тима се случиха след идването на новия треньор Саша Илич, а не по мое време. Бях принуден да работя с футболисти, които не бяха мой избор". На уточтяващ въпрос дали визира трансферите на Маурисио Гарсес и Браян Морено, Стойчо Младенов отговори: "Да. Нямах участие в привличането им. Нито в това на Махмутович".

Легендата на "армейците" поясни, че все пак не може да каже нищо лошо срещу ЦСКА: "Вижте, и все пак аз не мога да кажа нищо лошо срещу ЦСКА. Прекарах време, което беше успешно за мен - постигнахме добри резултати в Европа, нещо, което липсваше в моята визитка - успешно представяне в евротурнирите. С моето идване подобрихме поведението на много футболисти. Най-вече на Греъм Кери, който беше важна част от състава".

65-годишният Младенов бе запитан и дали съжалява, че е подал оставка и не е водил отбора във финала за Купата на България, който бе загубен от Левски, като не скри причините за това свое решение: "Аз съм убеден, че нямаше да паднем, но в края на краищата не съжалявам. Обмислих много добре всичко. Исках да постигна това, което трябва да постига всеки един треньор - да има право при избора на екип и най-вече при селекцията на футболисти. Аз не получих това право и поради тази причина напуснах. Нямам нищо против - такава е политика на клуба в момента".

"Може би искаха да ме принудят да се съобразя с тази политика на ЦСКА - треньорът да не участва в селекцията. Но не можех да го приема, защото това е свещено право на всеки наставник. За самия финал направихме всичко възможно още на "Овча купел" да си гарантираме спор за трофея. Аз бях решил още след първия мач - вземем ли комфортна преднина, си подавам оставката. Така и стана. Исках да принудя ръководството да приеме това, което желаех - да правя селекцията. Очаквах реакция и останах много разочарован от хората, които присъстваха на мача със Славия - една част от феновете не ме подкрепиха. Това е моето голямо разочарование, защото, ако ме бяха подкрепили, аз щях да получа това право", изрази увереност Екзекутора на Ливърпул.

Той бе помолен и за коментар по темата с напрежението по оста Левски - БФС, след като "сините" окончателно снеха доверието си от Централата и поискаха свикването на Извънреден конгрес:

"Браво на тях! Много хубаво! Най-после в Левски взеха решение - нещо, което 90% от клубовете мислят и разсъждават по този начин. Защото във футбола трябва да има рязък завой към положителното и това става само с промяна. А промяната може да се случи само с конгрес. Има достойни и честни хора. Аз подкрепям и застанах твърдо зад Бербатов, Стилиян, Мартин. Те бяха в кухнята на професионализма на Запад. Могат да извисят футбола ни. Такъв достоен човек е и Лъчезар Танев. Да, Боби Михайлов може да не е виновен за повечето неща, но той оглавява БФС".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш треньор на Левски: На мен лично Саша Илич страшно много ми допада!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички