Стойчо Младенов е истинският Екзекутор на Литекс


Стойчо Младенов е истинският Екзекутор на Литекс

2815 0

Доброто представяне на ЦСКА от началото на сезона изненада мнозина. С оглед на пищната лятна селекция и привличането на чужденци на килограм опасенията за червен крах бяха повече от резонни. И със сигурност, ако Стойчо Младенов не беше начело на този тим, то сега ЦСКА нямаше да е лидер в класирането. А може би като Левски щеше да се бори със зъби и нокти за мястото си в топ 6. Само че на "Армията" ситуацията е друга. Младенов за пореден път прави чудеса от храброст в името на любимия си клуб. И колкото и негативи да отнася, то никой не може да му отрече, че в България той е един от малкото, които от нищо правят нещо. Въпреки грандиозните издънки срещу Зимбру и Монтана, а в "А" група ЦСКА ниже победа след победа. Сега обаче на "армейците" предстоят два от най-важните мачове до края на годината - тези с Литекс и Левски. Шест точки в тези два двубоя ще направят "армейците" основен фаворит за титлата. Нещо, за което феновете бленуват от доста години. Две загуби или равенства пък ще означават само едно - че добрият треньор невинаги е гаранция за победа.

Що се отнася до мача с Литекс, Стойчо Младенов не би трябвало да има никакви опасения. Екзекутора на Ливърпул до момента е водил "армейците" в 13 двубоя срещу един от най-добрите провинциални отбори в последните 20-ина години. В тези срещу Младенов има 7 победи, 4 ремита и едва 2 поражения. Актив, на който човек може само да завиди.

Затова и ако след няколко дни Стойчо отново вземе скалпа на ловчанлии, то той спокойно може да си лепне прякора Екзекутора на Литекс. Съперничеството между двата отбора винаги е било много оспорвано. На "Армията" още помнят онова звучно 8:0 в Ловеч, от което и до днес бившите футболисти на ЦСКА, които взеха участие в този мач, сънуват кошмари. До миналия сезон пък "червените" имаха едва две победи в града на люляците. Нещо, което определено не отиваше на 31-кратния шампион на България. С поредното си завръщане на "Армията" преди малко повече от година обаче Стойчо Младенов сложи край на "оранжевия" терор над ЦСКА.

През миналата кампания "армейците" записаха три победи и едно равенство срещу Литекс, като през пролетта успяха да сложат край на черната си серия край Осъма. Още в първия кръг на настоящия сезон пък ЦСКА тресна ловчанлии, а няколко дни по-късно Стойчо за пореден път се изсмя на вечния съперник Левски. Сега обаче за Младенов и футболистите му предстоят два финала. Мачове, след които "Армията" отново може да бъде озарена от ярки мечти за титла. Или такива, които ще дадат началото на поредния апокалипсис в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички